Sari la conținut

Postări Recomandate

Postat

20200308_185329.jpg

Sony TC-WR790

SPECYFIKACJA:

Type: auto reverse, double compact cassette deck

Track System: 4-track, 2-channel stereo

Tape Speed: 4.8, 9.6 cm/s

Heads: 2 x record/playback/erase

Motor: 2 x reel, 2 x capstan

Tape Type: type I, CrO2, Metal

Noise Reduction: B, C

Headroom Extension: HX Pro

Frequency Response: 30Hz to 19kHz  (Metal tape)

Signal to Noise Ratio: 73dB  (dolby C)

Wow and Flutter: 0.07%

Total Harmonic Distortion: 1.8%

Input: 160mV (line)

Output: 0.5V (line)

Dimensions: 430 x 123 x 285mm

Weight: 4.6kg

Year: 1992

Magnetofon dostałem od kolegi (jest na forum).Brakowało mu czasu na zabawę z nim, razem z tym modelem przywiózł mi jeszcze tc-wr 690 ale o tym innym razem. W tym magnetofonie na początek co zauważyłem bolączką było wariujące sterowanie kieszeniami wciskam STOP zaczyna przewijać itp. Zakupiłem nowe micro-styki i wymieniłem wszystkie. Problem od razu znikł. Drugi problem był z silnikiem dowijania a dokładniej z zębatką, która na nim siedzi. Bardzo częsta przypadłość tych mechanizmów a pęknięcie zębatki nieraz jest takie że gołym okiem nie widać. Problem objawiał się tak że po wciśnięciu STOP zawsze odwijał delikatnie taśmę z lewej rolki. Na początku myślałem że to problem z hamulcem. Jednak to była zębatka na owym silniku. Na zdjęciach biała zębatka oryginalna - pęknięta i czerwona zamiennik drukowany na drukarce 3D można zakupić na allegro (polecam). Kupowałem u tego Allegrowicza już kilka zębatek nie tylko do SONY ale i do TECHNICSA. Jak ktoś by potrzebował podam namiary. Magnetofon jak dla mnie gra bardzo ładnie miałem go sprzedać ale został brat zaczyna się wkręcać w lata młodości.

20200307_202737.jpg 20200308_185411.jpg 20200308_185415.jpg 

20210131_182909.jpg 20210202_191452.jpg

• Super (+1 pts) 1
  • +1 1
  • Admin
Postat

Fajna kopiareczka. Jeszcze jakby miała nagrywanie na dwie kieszenie ... . To byłby prawie luksus.

Postat

no i tu Cię zaskoczę ma nagrywanie na dwie kieszenie.

• O.K. (0 pts) 1

Please register to see more content.

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

By using this site, you agree to our Termeni de Utilizare Ghidări Politică Intimitate.