staszek66 Opublikowano 13 Lutego 2021 Opublikowano 13 Lutego 2021 (edytowane) Takiego wyrwałem ze złomu za dychę. Magnetofon ledwo dychał i upaćkany był niemiłosiernie. Mycie czyszczenie,, wymiana pasków i dorobienie idlera napędu kółka dowijania kasety. Ze starego została tylko czarna maź. Przewód paliwowy od pilarki posłużył jako materiał na idler; fi wewn. 2 mm , zewn. 5,5 mm , wys. 6 mm - "nawija" jak należy. Przy okazji wymontowałem łozysko porowate i je nasączyłem podciśnieniowo olejem wazelinowym/maszynowym. Fajne uczucie kiedy się patrzy jak bąbelki powietrza wydobywają się z metalu . Kieszen kasety wypolerowana i szybka radia też. Zostało jeszcze pomalowanie siatki maskownic głośników aby było fajnie. Radio gra ładnie, antena nawet zachowała się oryginalna. Cały kompletny i w oryginale. Ps. ostatnie zdjecie jak wygladał po zakupie Edytowane 13 Lutego 2021 przez staszek66 2 2
Admin sherlock Opublikowano 13 Lutego 2021 Admin Opublikowano 13 Lutego 2021 No jak ledwo dychał to cena w postaci dyszki jest jak najbardziej uzasadniona
Admin sherlock Opublikowano 13 Lutego 2021 Admin Opublikowano 13 Lutego 2021 Jeśli chcesz zobaczyć zdjęcie, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto Ten sposób rozwiązania napędu prawej szpulki potrafi doprowadzić do szewskiej pasji
Rekomendowane odpowiedzi
Aby zobaczyć więcej treści proszę zarejestrować się.