Sari la conținut

Sharp GF 6161

Postări Recomandate

Postat (editat)

SOny i Sharp 031.jpg

Takiego wyrwałem ze złomu za dychę. Magnetofon ledwo dychał ;) i upaćkany był niemiłosiernie.

Mycie czyszczenie,, wymiana pasków i dorobienie idlera napędu kółka dowijania kasety. Ze starego została tylko czarna maź.

Przewód paliwowy od pilarki posłużył jako materiał na idler; fi wewn. 2 mm , zewn. 5,5 mm , wys. 6 mm - "nawija" jak należy.

Przy okazji wymontowałem łozysko porowate i je nasączyłem podciśnieniowo olejem wazelinowym/maszynowym. Fajne uczucie kiedy się patrzy jak bąbelki powietrza wydobywają się z metalu ;) .

Kieszen kasety wypolerowana i szybka radia też. Zostało jeszcze pomalowanie siatki maskownic głośników aby było fajnie.

Radio gra ładnie, antena nawet zachowała się oryginalna. Cały kompletny i w oryginale.

Ps.

ostatnie zdjecie jak wygladał po zakupie ;)

SOny i Sharp 010.jpg SOny i Sharp 009.jpg SOny i Sharp 011.jpg SOny i Sharp 013.jpg 

SOny i Sharp 016.jpg SOny i Sharp 014.jpgSharp bom box 005.jpg

Editat de staszek66
  • Super (+1 pts) 2
  • +1 2
  • Admin
Postat

No jak ledwo dychał to cena w postaci dyszki jest jak najbardziej uzasadniona :) 

• Admin
Postat

SOny i Sharp 013.jpg

Ten sposób rozwiązania napędu prawej szpulki potrafi doprowadzić do szewskiej pasji :/ 

Please register to see more content.

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

By using this site, you agree to our Termeni de Utilizare Ghidări Politică Intimitate.