Sari la conținut

Teufel Concept C 200 SW

Postări Recomandate

Postat

Teufel CC 200 SW aktywny subwoofer 2.1. Siedzę nad nim od kilku dni i poddaję się. Spalone były tranzystory mocy i bezpieczniki w ich obwodzie zasilania. Tranzystory to Toschiba C5198 i A1941. Wymieniłem tranzystory i bezpieczniki. Po podłączeniu wymienione tranzystory bardzo się grzeją i jest składowa stała na wyjściu do głośnika niskotonowego. Obwody sterowania, zasilania i wzmacniacz satelitów sprawne. Uszkodzenie dotyczy tylko części wzmacniacza mocy. Sprawdziłem wszystkie elementy. Część elementów wylutowałem i sprawdziłem osobno. Wszystkie rezystancja zgodne z kodem kolorów i w granicach tolerancji. Półprzewodniki sprawdzam miernikiem i są sprawne. Jedyne co mi przychodzi do głowy to tranzystory sterujące, które pod napięciem nie pracują poprawnie. Oznaczenia tranzystorów to A1220A, C2690A, H649A i H669A. Wymienić wszystkie?

IMG_4311.JPG IMG_4263.JPG IMG_4313.JPG IMG_4312.JPG IMG_4314.JPGIMG_4309.JPG 

IMG_4310.JPG 

• Admin
Postat
4 godziny temu, Dekalog napisał:

Jedyne co mi przychodzi do głowy to tranzystory sterujące, które pod napięciem nie pracują poprawnie. Oznaczenia tranzystorów to A1220A, C2690A, H649A i H669A. Wymienić wszystkie?

Szkoda, że nie ma schematu tej końcówki. Jak masz nowe sterujące to można wymienić. Czy to pomoże to trudno wyrokować :/ 

Postat

Niestety firma Teufel nie udostępnia schematów ☹️. Kolega dzwonił do ich działu serwisowego i pisał pismo. Niestety mają wyłączność na naprawy i przyjmują sprzęt tylko w swoim serwisie. Jednak przy starszym sprzęcie odpowiadają, że naprawa jest niemożliwa. Układ wzmacniacza jest typowy z rozbudowanym sterowaniem. Wiele konstrukcji wzmacniaczy pracuje w oparciu o takie rozwiązanie. Tutaj jakieś przykładowe znalezione w necie.

ohdcnokopv.jpeg

Please register to see more content.

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

By using this site, you agree to our Termeni de Utilizare Ghidări Politică Intimitate.