nano Opublikowano 31 Sierpnia 2017 Opublikowano 31 Sierpnia 2017 Pioneer CT-M6R dla mnie to tylko przewijarka cos ostatnio nie domaga zatrzymuje sie mechanizm w roznych dziwnych pozycjach podjrzewam jakies czjniki czy cos w tym rodzaju lub silniczej nie ma czarnej mocy chip pioneera fajne czujniki typu mlotkowo / korbowego w srodku decka przy mechanizmie teoretycznie nigdy sie nie psuja lepsze rozwiazanie niz w sony lub kenwoodach w ktorych trzeba je czyscic co pare lat dwa pozadne metalowe kola capstana to mnie na serio zdziwilo NIE OSZCZEDZALI ( dwa bo autoreverse :-) ) filmiki pokazuje zasade dzialania b b fajne rozwiazanie wydaj sie byc duzo lpesze od sony patentu tzw karuzeli po krotce kasety 6 x zostaja na lawie w szufladzie pyk jest ciegnieta jedna przesuwana jak na filmie do mechnaizmu z glowica ktora jest umocowany niezaleznie od lawy z kasetami tzn ze mam zawsze dostep do pozostalych 5 kaset nawet jak jest play czy nagrywanie ! fajna sprawa ja ale jak wiecie uzywam tylko to przewijania 6 kaset na raz przy jednorazowym nacisnieciu klawisza super idler zebatkowy Autor z sobie znanych powodów usunął zdjęcia z tematu.
nano Opublikowano 3 Września 2017 Autor Opublikowano 3 Września 2017 znalazlem powod tych przerwan ale sie nameczylem okropne to ten smar lezal na zielonej plytce na samym dole robil zwarcie teraz testuje Jeśli chcesz zobaczyć zdjęcie, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto Jeśli chcesz zobaczyć zdjęcie, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Admin sherlock Opublikowano 4 Września 2017 Admin Opublikowano 4 Września 2017 ten smar lezal na zielonej plytce na samym dole robil zwarcie Smar nie może robić zwarcia. Nie przewodzi prądu elektrycznego. Mógł ewentualnie "przytrzymywać" jakiś styk, który w pewnym stanie mechanizmu nie powinien zwierać swoich styków.
Rekomendowane odpowiedzi
Opublikowane przez PaulusPaul,
service manual / instrukcja serwisowa
Rekomendacja dodana przez sherlock
0 reakcji
Pokaż odpowiedź
Aby zobaczyć więcej treści proszę zarejestrować się.