JaKub Postat Septembrie 1, 2017 Postat Septembrie 1, 2017 Skoro powstał dział Polskich magnetofonów, to na pewno warto poruszyć temat chociażby kultowego M 9108, który jest jednym z najbardziej popularnych Polskich deck'ów. Na zdjęciach jego najczęściej spotykana wersja, a było ich dość sporo!!! Egzemplarze z tej serii różniły się przede wszystkim kolorami wskaźników (białe oraz pomarańczowe), nadrukami na kieszeni kasety, oraz kolorem obudowy (grafitowe - najbardziej popularne; czarne, których było dość mało; oraz srebrne, które są już totalną rzadkością). Zdjęcia robiłem jakieś 2 lata temu, w trakcie konserwacji i wymiany głowicy. Załączam także zdjęcie pierwszej wersji tego modelu, z pomarańczowymi wskaźnikami. Numer seryjny tego egzemplarza to 0000536 Prędkość przesuwu taśmy - 4,76 cm.s ~1,5% Nierównomierność przesuwu taśmy - 0,15% Charakterystyka częstotliwości (zapis-odczyt) - 30...15 000Hz Układ redukcji zakłóceń - CNRS 2 Dynamika dla taśm:- typ I - Fe - 63dB + włączony układ CNRS 2- typ II - Cr - 62dB + włączony układ CNRS 2 Przesłuch (stereo) - 65dB Zniekształcenia nieliniowe dla taśm:- typ I - 0,2% przy 160nWb/m- typ II - 1,5% przy 160nWb/m Skuteczność kasowania - 65dB Zasilanie - 230 V/ 50 Hz/18VA Masa: ok. 7 kg 2
Admin sherlock Postat Septembrie 1, 2017 Admin Postat Septembrie 1, 2017 Ten egzemplarz jest w wersji 'full wypas' bo z amorficzną głowicą Jakoś nigdy nie trawiłem sprzętu z pomarańczowymi obwódkami. Ni pies ni wydra. Kolorystyka jakas dziwaczna
JaKub Postat Septembrie 1, 2017 Autor Postat Septembrie 1, 2017 A właśnie mi bardzo podoba się to połączenie grafitu z czerwienią Kolorystyka to już kwestia gustu
Postări Recomandate
Postat de Jakub K,
Instrukcja użytkownika
Recomandat de Jakub K
0 reacții
Mergi la acest postare
Postat de ke_raj,
schemat ideowy
Recomandat de sherlock
0 reacții
Mergi la acest postare
Please register to see more content.
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum