JaKub Postat Septembrie 1, 2017 Postat Septembrie 1, 2017 Drugi z najbardziej popularnych magnetofonów z serii M 9xxx produkcji ZRK. Od pozostałych różni się wskaźnikami diodowymi, oraz mechanizmem Soft-Touch (stosowany także w M 9012 i wersji dwukasetowej M 9201 oraz M 9201A) i dodatkowym silnikiem napędzającym mechanizm przewijania oraz dowijania przy odtwarzaniu, co zmniejszyło nierównomierność przesuwu taśmy. Prędkość przesuwu taśmy - 4,76 cm/s.[/size]Nierównomierność przesuwu taśmy - 0,10 %.Charakterystyka częstotliwościowa dla taśm typu I i II (przy wyłączonym filtrze MPX): 30÷15000 Hz.System redukcji zakłóceń - DOLBY NR . Zniekształcenia nieliniowe dla taśm:- typu I: 0,25 %,- typu II: 1,5 %.Zasilanie: 230 V/ 50 Hz/18VAMasa: ok. 7 kg 1
audiotone Postat Septembrie 1, 2017 Postat Septembrie 1, 2017 I miał oczywiście Dolby B . Co było także dość rzadkie w ZRK , bo było na kościach NE646 które były kupowane za granicą . Ten mechanizm nie za bardzo mi się podobał, bo brał napęd do uruchomiania funkcji z koła zamachowego capstanu o co skutkowało czasami dość dziwnym startem... :-\
JaKub Postat Septembrie 1, 2017 Autor Postat Septembrie 1, 2017 Mój egzemplarz ma wyciszony "start", dopiero po załączeniu odtwarzania poziom odczytu powoli wzrasta, a z tego co zauważyłem, nie w każdym było takie rozwiązanie. Dolby B nie było aż tak rzadkie, było także w M 9109 (w zasadzie tylko tym różnił się od 9108), M 9010, oraz M 9012.
Postări Recomandate
Please register to see more content.
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum