Maciej Postat Aprilie 11, 2021 Postat Aprilie 11, 2021 Witam. Interesują mnie różnice w elektronice tych magnetofonów. Między 440HX a 1100HX. Front panele wymienionych są prawie identyczne. Im wyższy model w kierunku 1100HX tym więcej na front panelu przełączników i pokręteł czyli funkcji. Oprócz tego pomińmy w omawianym temacie czy 2 czy 3 głowice ma. Wiem, że jak ma 3 głowice to ma więcej elektroniki niż 2 głowicowy, choćby 3 głowica i wzmacniacz odczytu. Pomińmy również czy oprócz tego jest auto-revers czy dual capstan. Czy poza tym można się posiłkować schematem ideowym do 880HX czy 1100HX mając 440HX ??.
P3ndz3l3k Postat Aprilie 11, 2021 Postat Aprilie 11, 2021 Przede wszystkim w celu porównania należy przejrzeć katalogi gdzie zazwyczaj producent pokazuje kolejne modele i wyróżniające je zastosowane rozwiązania. Warto także spojrzeć na parametry techniczne każdego modelu.
Admin sherlock Postat Aprilie 11, 2021 Admin Postat Aprilie 11, 2021 6 godzin temu, Maciej napisał: Wiem, że jak ma 3 głowice to ma więcej elektroniki niż 2 głowicowy, choćby 3 głowica i wzmacniacz odczytu. Czy deck ma 2 czy 3 głowice to wzmacniaczy zapisu i odczytu ma tyle samo. Dochodzą dodatkowe układy NR. A czy 3 głowice znacząco dokładają elektroniki? Niejeden 2head ma sporo elektroniki chociażby ze względu np. na autokalibrcję czy b.rozbudowane płytki systemów NR.
Postări Recomandate
Please register to see more content.
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum