Sari la conținut

Kenwood DP-R4420 - problem z szufladą

CodeBoy

Postări Recomandate

Postat

IMG_20210505_160116.jpg.c047101c6bdc3a51c9c33326b471da8d.jpg

Witajcie,
kupiłem taka zmieniarkę na 5 CD, niestety okazało się że grzebana, pocięte kabelki i poskręcane (ktoś chyba nie miał lutownicy) co ciekawe silnik działa (to od niego zasilanie). I teraz tak, ogólnie coś działa, natomiast po włączeniu zasilania szuflada się otwiera i cały czas pracuje silnik, po jakimś czasie silnik staje i pokazuje się na ekranie EE. Krańcówkę do zamykania odkryłem, krańcówka do otwierania jest pod kołem trybów i też sprawna.
wcześniej była wyrwana listwa do wysuwania tacki, ale ja poprawiłem. Nie mogę znaleźć nigdzie schematu a tym bardziej SM.
Może ktoś wie jaki model jest podobny lub ma wiedzę gdzie szukać ?. 
Krańcówka zamknięcia działa, sprawdzona miernikiem, ale nie pozwala i tak jej zamknąć, cały czas jest w trybie otwierania. Może coś z ustawieniem mechaniki ? choć raczej jest wszystko jak być powinno, ale kto to wie. Dziś dodatkowo sprawdziłem mechanikę przy ustawieniu "0" da sie to tylko ustawić na otwartej szufladzie, wiec uznaje ze taki jest stan wyjściowy dla mechaniki. Podejrzewam elektronikę ale bez schematu to nie będzie takie łatwe. Acha mikroswitch otwierania tacki sprawny. 

IMG_20210509_111539.jpg.8503c1c9fa1da0d78ba6792eb955e68b.jpg IMG_20210505_160029.jpgIMG_20210505_160040.jpg

• Răspunsuri 0
  • Creată
  • Ultimul Răspuns

Cele mai bune postere din acest subiect

• CodeBoy

1

Zile populare

Cele mai bune postere din acest subiect

Imagini postate

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

By using this site, you agree to our Termeni de Utilizare Ghidări Politică Intimitate.