Sari la conținut

Postări Recomandate

Postat

IMG_20210606_175802.jpg

Dual KA 330

No to w ostatnią sobotę spełniłem dawne marzenie i "powstrzymałem ślinotok" z pocz. lat 80 tych, kiedy oglądałem takie sprzęty w katalogu burdy :) .
Wtedy królowały zestawy combo ( tuż przed pojawieniem się wież ).
Takiego Dual'a KA330 ostatnio trafiłem na targu w Żarach.
Wszystko działa, tylko gramofon do poprawek mechanicznych ( pasek do wymiany, zastana winda i przełaczniki/przesuwki wewnątrz mechanizmu ) .
Wzmacniacz gra naprawdę ładnie, 2x30 W sinus. Tuner stroi prawie na maxa na kawałku drutu. Deck dual 801 z "napędem idlerowym" - jak na końcówkę lat 70 tych przystało :) ( nie mogę nigdzie znaleźć jego pasma przenoszenia i dokładniejszych parametrów :( ).
Serwis gramofonu będzie ciekawym wyzwaniem mechanicznym, bo widać, że dobrej klasy i ma wiele ciekawych rozwiazań regulacyjnych. Generalnie to półautomat Dual 1237 z wkładką ortofon'a FF150MkII
Ważne też że cały zestaw kompletny, pokrywa nie porysowana. Bedzie jeszcze błyszczał w salonie :) .

Ps. mam juz pasmo decka 40 Hz - 14 kHz - na podstawie modeli KA 320 - poprzedni model ale na oko deck ten sam.

Z tego wynika, że napis na zestawie Hi Fi ma swoje uzasadnienie :) .

IMG_20210606_181452.jpg

• O.K. (0 pts) 2
  • Super (+1 pts) 1
  • +1 1
  • Admin
Postat
W dniu 8.06.2021 o 19:55, staszek66 napisał:

Takiego Dual'a KA330 ostatnio trafiłem na targu w Żarach

To impreza cykliczna? Jeśli tak to warto dać info w naszym kalendarzu:

https://forum.stereo-hifi.com/calendar/

• Admin
Postat
W dniu 8.06.2021 o 19:55, staszek66 napisał:

Deck dual 801 z "napędem idlerowym" - jak na końcówkę lat 70 tych przystało :) ( nie mogę nigdzie znaleźć jego pasma przenoszenia i dokładniejszych parametrów :( ).

Nie pamiętam dokładnie, ale ktoś jakiś czas temu podobnym deckiem zajmował się. Może to był @Mizyn albo @Filwoj ... nie pamiętam dokładnie.

Please register to see more content.

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

By using this site, you agree to our Termeni de Utilizare Ghidări Politică Intimitate.