Sari la conținut

Sony MZ-N510

Postări Recomandate

Postat (editat)

Tydzień bez wynalazków tygodniem straconym. Więc tym razem trochę od strony małych i już nieprodukowanych.

MiniDisc Sony'ego w wydaniu bardzo mobilnym.

MZ-N510

Kupiony w celu łatwiejszego przerzucania muzyki na płytki. SonicStage może trąca myszką już mocno. Działa nieco drewniasto, tak jak i USB jest woooolne koszmarnie. Ale nadal to wygodniejsze niż nagrywanie jak na klasycznym magnetofonie.

Jedno z zaskakujących dzieł ludzkich pod kątem energooszczędności.

Zasilane pojedynczym ogniwem AA. I domyślnie jest tu 1.5V. Testowany również na NiMH (Eneloop Pro) czyli 1.2V i działa tak samo dobrze. I działa wieki. Nie mogę wyjść z podziwu, ze pamiętam "walkmana" Sanyo którego kiedyś używałem i po paru kasetach były dwa czy trzy (już nie pamiętam dokładnie) paluszki do wymiany. Tu jest jeden. Jest mechanika, laser, grzałka. I działa. Nagrywa, odtwarza i końca nie widać.

Brzmi całkiem spoko.

Nie mam do niego oryginalnych słuchawek. Używam współczesnych "zatyczek" sonego - jednych z nielicznych pchełek bez mikrofonu i sterowania głośnością.

Kluczowe dla mnie było jednak by mieć coś z serii NetMD. Czyli tych, które są "sieciowe". A tak naprawdę po prostu mają port USB do komunikacji. 

Technikalia:

• Type
    MiniDisc recorder
  • Media Load Type
    slot-load
  • Playback Modes
    all tracks repeat, one track repeat, program play, random play / shuffle
  • Edit Functions
    combine, divide, erase, move, title input, track marking
  • Frequency Response
    20-20000 Hz +/- 3dB
  • Shockproof Memory
    Yes
  • Sample Rate
    44.1 Hz
  • Features
    MDLP, Net MD compatibility, sampling rate converter, synchro recording

IMG_20210623_225411 — kopia.jpg IMG_20210623_225519 — kopia.jpg

Editat de xiomc
  • +1 3
Postat (editat)

I, może komuś się to przyda - sterowniki.

Takie, co to działają pod Win10.

UWAGA: Stery te - i jakiekolwiek znajdziecie na necie pod te urządzenia - wymagają wyłączenia podpisu przed instalacją. Taki mały dyskomfort.

(https://www.google.com/search?q=jak+wyłączyć+podpisywanie+sterowników+windows+10&oq=jak+wyłączyć+podpi&aqs=chrome.1.69i57j0l9.6758j1j7&sourceid=chrome&ie=UTF-8)

I tak, one są takie malutkie.

NETMD DRIVERS.zip

Editat de xiomc

Please register to see more content.

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

By using this site, you agree to our Termeni de Utilizare Ghidări Politică Intimitate.