xiomc Postat Iunie 24, 2021 Postat Iunie 24, 2021 (editat) Tydzień bez wynalazków tygodniem straconym. Więc tym razem trochę od strony małych i już nieprodukowanych. MiniDisc Sony'ego w wydaniu bardzo mobilnym. Kupiony w celu łatwiejszego przerzucania muzyki na płytki. SonicStage może trąca myszką już mocno. Działa nieco drewniasto, tak jak i USB jest woooolne koszmarnie. Ale nadal to wygodniejsze niż nagrywanie jak na klasycznym magnetofonie. Jedno z zaskakujących dzieł ludzkich pod kątem energooszczędności. Zasilane pojedynczym ogniwem AA. I domyślnie jest tu 1.5V. Testowany również na NiMH (Eneloop Pro) czyli 1.2V i działa tak samo dobrze. I działa wieki. Nie mogę wyjść z podziwu, ze pamiętam "walkmana" Sanyo którego kiedyś używałem i po paru kasetach były dwa czy trzy (już nie pamiętam dokładnie) paluszki do wymiany. Tu jest jeden. Jest mechanika, laser, grzałka. I działa. Nagrywa, odtwarza i końca nie widać. Brzmi całkiem spoko. Nie mam do niego oryginalnych słuchawek. Używam współczesnych "zatyczek" sonego - jednych z nielicznych pchełek bez mikrofonu i sterowania głośnością. Kluczowe dla mnie było jednak by mieć coś z serii NetMD. Czyli tych, które są "sieciowe". A tak naprawdę po prostu mają port USB do komunikacji. Technikalia: Type MiniDisc recorder Media Load Type slot-load Playback Modes all tracks repeat, one track repeat, program play, random play / shuffle Edit Functions combine, divide, erase, move, title input, track marking Frequency Response 20-20000 Hz +/- 3dB Shockproof Memory Yes Sample Rate 44.1 Hz Features MDLP, Net MD compatibility, sampling rate converter, synchro recording Editat Iunie 24, 2021 de xiomc 3
xiomc Postat Iunie 24, 2021 Autor Postat Iunie 24, 2021 Trochę papierologii sony_mzn510_manual.pdf sony_MZ-N510_service_manual.pdf
xiomc Postat Iunie 24, 2021 Autor Postat Iunie 24, 2021 (editat) I, może komuś się to przyda - sterowniki. Takie, co to działają pod Win10. UWAGA: Stery te - i jakiekolwiek znajdziecie na necie pod te urządzenia - wymagają wyłączenia podpisu przed instalacją. Taki mały dyskomfort. (https://www.google.com/search?q=jak+wyłączyć+podpisywanie+sterowników+windows+10&oq=jak+wyłączyć+podpi&aqs=chrome.1.69i57j0l9.6758j1j7&sourceid=chrome&ie=UTF-8) I tak, one są takie malutkie. NETMD DRIVERS.zip Editat Iunie 24, 2021 de xiomc
Postări Recomandate
Please register to see more content.
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum