Admin sherlock Opublikowano 6 Września 2017 Admin Opublikowano 6 Września 2017 Technics RS-M24 Dane techniczne: Type: 2-head, single compact cassette deck Track System: 4-track, 2-channel stereo Tape Speed: 4.8 cm/s Heads: 1 x record/playback, 1 x erase Motor: electrical governor DC Tape Type: type I, CrO2, Metal Noise Reduction: B Frequency Response: 20Hz to 18kHz (Metal tape) Signal to Noise Ratio: 67dB (dolby B) Wow and Flutter: 0.05% Input: 60mV (line), 0.25mV (mic) Output: 0.7V (line) Dimensions: 430 x 119 x 282mm Weight: 5kg Fotka chwilowo z sieci. Mój egzemplarz leży na oddziale OIOM, jest w wersji ciemnej i na dodatek stan ciężki, aczkolwiek stabilny. Środek decka z wymontowanym już mechanizmem oraz widok na tor przesuwu z głowicami. Mechanizm wymontowany. Wymontowany też główny 'winowajca' - silnik, który po prostu zatarł się. Po rozebraniu i wyczyszczeniu zaaplikowałem mu smar ceramiczny w sprayu i śmiga jak młody źrebak. Widok na transformator oraz wyświetlacz z płytka sterująca. Wyświetlacz dziwnie znajomo wygląda. 2
audiotone Opublikowano 6 Września 2017 Opublikowano 6 Września 2017 Ładny ten Techniolek na bazie jego mechanizmu ( nazwa mechanizmu wzięła się od tego modelu RS-M24) powstało wiele magnetofonów np. RS-M226, RS-M229X, RS-M215, RS-M216, RS-M233X, RS-M234X i trzy głowicowy RS-M260. Warto go uzdrowić ....po prostu za bardzo lubię technics-y .
Admin sherlock Opublikowano 6 Września 2017 Autor Admin Opublikowano 6 Września 2017 Warto go uzdrowić ....po prostu za bardzo lubię technics-y . Będzie grac. Jak go dostałem to nie wytrzymałem i palcem kręciłem kołem zamachowym i coś tam wyświetlacz zaczął pokazywać. Znaczy się nie wszystko w nim padło
Rekomendowane odpowiedzi
Opublikowane przez sherlock,
instrukcja serwisowa
Rekomendacja dodana przez sherlock
0 reakcji
Pokaż odpowiedź
Aby zobaczyć więcej treści proszę zarejestrować się.