martingo Postat Iulie 27, 2021 Postat Iulie 27, 2021 SANSUI DW-11 DANE TECHNICZNE Type: auto reverse, double compact cassette deck Track System: 4-track, 2-channel stereo Tape Speed: 4.8, 9.5 cm/s Heads: 2 x record/playback, 2 x erase Motor: 2 x reel, 2 x capstan Tape Type: type I, CrO2, Metal Noise Reduction: B, C Frequency Response: 20Hz to 18kHz (Metal tape) Signal to Noise Ratio: 73dB (dolby C) Wow and Flutter: 0.05% Input: 70mV (line), 0.5mV (mic) Dimensions: 430 x 111 x 304mm Weight: 6.2kg Finish: black Year: 1987-1990 Magnetofon, który oprócz WD-10 mnie zachwycił, przede wszystkim budową mechanizmów, ale dźwięk też stoi na wysokim poziomie. Ten w przeciwieństwie do WD-10 jest czarny jak kominiarz i tylko te światełka, które przy włączeniu świecą pozwalają go zlokalizować w ciemnym pomieszczeniu. Na pewno zagości u mnie na dłuższy czas, na żywo wygląda bajecznie i te mrugające znaczniki przy odtwarzaniu (jest także rec i pause ale tego nie ma na zdjęciu) widoczne na kieszeni magnetofonu, podświetlenie kasety w zależności który mechanizm gra to się przełącza. Przy nagrywaniu mamy do wyboru poziom głośności automatyczny albo manualnie ustalamy sobie. Dużo opcji programowania, których ja niestety jeszcze nie poznałem. Z tyłu widoczny przełącznik napięć, oczywiście przełączyłem na 240 V. Jedyne czego mi brakuje w tym magnetofonie to porządnego wskaźnika wysterowania, bo ten co jest to praktycznie do niczego się nie nadaje. No cóż nie ma magnetofonów idealnych. 1 1
martingo Postat Iulie 27, 2021 Autor Postat Iulie 27, 2021 Prosiłby o przeniesienie tematów o sansui DW-10 i DW 11 do magnetofonów nie wiem jak tu się znalazły.
Admin sherlock Postat Iulie 27, 2021 Admin Postat Iulie 27, 2021 Godzinę temu, martingo napisał: na żywo wygląda bajecznie Design prezentowany przez Sansui jest specyficzny. Mam na stanie jakiegoś reversiaka z tych "bardziej nowoczesnych" (Sansui D-590R) i w realu rzeczywiście te decki wyglądają atrakcyjniej niż na zdjęciach. Przez moment miałem też Sansui D-X701 i ten podobał mi się najbardziej. I grał też fajnie.
Postări Recomandate
Please register to see more content.
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum