Moderator Jakub K Postat Ianuarie 24, 2021 Autor Moderator Postat Ianuarie 24, 2021 Technics RS-BX404 Dane techniczne: Typ: 2-head, single compact cassette deck Track System: 4-track, 2-channel stereo Tape Speed: 4.8 cm/s Heads: 1 x record/playback, 1 x erase Motor: 1 x capstan, 1 x reel Tape Type: type I, CrO2, Metal Noise Reduction: B, C Headroom Extension: HX Pro Frequency Response: 30Hz to 17kHz (Metal tape) Signal to Noise Ratio: 74dB (dolby C) Wow and Flutter: 0.07% Dimensions: 430 x 125 x 290mm Weight: 4.3kg Finish: black Year: 1993
Grzesioj Postat Martie 19, 2021 Postat Martie 19, 2021 Dostałem w prezencie decka RS-BX404 ze strasznie rzężącym mechanizmem (straszne nierównomierności prowadzenia taśmy). Wymieniłem rolkę i pasek, niestety nie zmieniło to w najmniejszym stopniu zachowania mechanizmu. Przyznam, że nie rozbierałem wcześniej tej mechaniki i nie wiem w co ręce wsadzić. Pozdrawiam
ke_raj Postat Martie 19, 2021 Postat Martie 19, 2021 Witaj! Proponuję wrzucić jakieś fotki na początek, szczególnie te ukazujące mechanizm. Istotnym byłoby także sprecyzowanie, czy usterka mechanizmu objawia się tylko w brzmieniu deck'a, czy i sam mechanizm wydaje z siebie jakieś niepożądane dźwięki.
Postări Recomandate
Postat de Jakub K,
Instrukcja serwisowa
Recomandat de Jakub K
0 reacții
Mergi la acest postare
Postat de Jakub K,
Folder reklamowy
Recomandat de Jakub K
0 reacții
Mergi la acest postare
Please register to see more content.
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum