Moderator Jakub K Opublikowano 24 Stycznia 2021 Autor Moderator Opublikowano 24 Stycznia 2021 Technics RS-BX404 Jeśli chcesz zobaczyć zdjęcie, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto Dane techniczne: Typ: 2-head, single compact cassette deck Track System: 4-track, 2-channel stereo Tape Speed: 4.8 cm/s Heads: 1 x record/playback, 1 x erase Motor: 1 x capstan, 1 x reel Tape Type: type I, CrO2, Metal Noise Reduction: B, C Headroom Extension: HX Pro Frequency Response: 30Hz to 17kHz (Metal tape) Signal to Noise Ratio: 74dB (dolby C) Wow and Flutter: 0.07% Dimensions: 430 x 125 x 290mm Weight: 4.3kg Finish: black Year: 1993
Grzesioj Opublikowano 19 Marca 2021 Opublikowano 19 Marca 2021 Dostałem w prezencie decka RS-BX404 ze strasznie rzężącym mechanizmem (straszne nierównomierności prowadzenia taśmy). Wymieniłem rolkę i pasek, niestety nie zmieniło to w najmniejszym stopniu zachowania mechanizmu. Przyznam, że nie rozbierałem wcześniej tej mechaniki i nie wiem w co ręce wsadzić. Pozdrawiam
ke_raj Opublikowano 19 Marca 2021 Opublikowano 19 Marca 2021 Witaj! Proponuję wrzucić jakieś fotki na początek, szczególnie te ukazujące mechanizm. Istotnym byłoby także sprecyzowanie, czy usterka mechanizmu objawia się tylko w brzmieniu deck'a, czy i sam mechanizm wydaje z siebie jakieś niepożądane dźwięki.
Rekomendowane odpowiedzi
Opublikowane przez Jakub K,
Instrukcja serwisowa
Rekomendacja dodana przez Jakub K
0 reakcji
Pokaż odpowiedź
Opublikowane przez Jakub K,
Folder reklamowy
Rekomendacja dodana przez Jakub K
0 reakcji
Pokaż odpowiedź
Aby zobaczyć więcej treści proszę zarejestrować się.