Sari la conținut

Important Mechanizm Sony TCM-200

Postări Recomandate

Postat

Mechanizm stosowany w wielu najwyższych modelach tego producenta. Jeśli ktoś ma zdjęcia jak powinien być ustawiony ten mechanizm proszę o wklejenie, zapewne pomoże to nam wszystkim w naprawach.  Najważniejszy element tego mechanizmu wg mnie to potencjometr funkcyjny:

116119675_US4-ZB-CLMW-TBJ0.jpg.ae8ac5cd7932aedabc0bd3a69f97c705.jpg

Odpowiada on za prawidłowe działanie wybranych funkcji. Czy jest rozbieralny nie wiem nie próbowałem aczkolwiek jeden z moich magnetofonów ma problem z tym potencjometrem. Mechanizm zamiast ustawiać się po włączeniu w pozycji stop od razu ustawiał się w pozycji start i blokowały się wszystkie funkcje. Potraktowanie go kontaktem IPA na chwilę pomogło. Obecnie niesprawność powoli powraca. Nie chciałbym kanibalizować innego magnetofonu, wolałbym go naprawić lub kupić nowy i zamontować. Mieliście już doświadczenie w naprawie tego potencjometru?

• +1 1
Postat

Tutaj zdjęcie zapożyczone z internetu tego mechanizmu:

teil_151802.jpg.321657f3d5dcee49a9571e539472efe5.jpg

• Admin
Postat

Leży przede mną bodajże Sony TCM-200D4. Dzisiaj to raczej nie dobiorę się do niego (upał mnie dobija), ale jutro wezmę się za niego bo muszę zamienić kondensatory na płytce driver'a silnika.

Sony TCM-200D4 Sony TCM-200D4 Sony TCM-200D4

Please register to see more content.

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

By using this site, you agree to our Termeni de Utilizare Ghidări Politică Intimitate.