Moderator Jakub K Opublikowano 23 Sierpnia 2021 Moderator Opublikowano 23 Sierpnia 2021 Technics SU-VZ320 Parametry techniczne: Moc wyjściowa: 40 W na kanał przy 8Ω (stereo) Pasmo przenoszenia: 20Hz to 20kHz Zniekształcenia harmoniczne: 0.02% Damping factor: 40 Czułość wejść: 2.5mV (MM), 150mV (line) Stosunek sygnału do szumu: 76dB (MM), 91dB (line) Separacja między kanałami: 50dB (line) Sygnał wyjściowy: 150mV (line) Impedancja głośników: 4Ω to 16Ω Wymiary: 430 x 125 x 320mm Waga: 7.3kg Wykonałem pełną renowację elektryczną tego wzmacniacza ponieważ miał problemy z przełącznikami i potencjometrami. Okazało się że ktoś go już reanimował i wszystko było zapsikane i zasmarowane. Oczywiście nic to nie dało Został rozberany w drobny mak łącznie potencjometrami i przełącznikami, sprawdzone wszystkie kondensatory, dwa największe okazały się do wymiany. Po tych zabiegach działa jak nowy. Wrażenia słuchowe? No cóż ja lubię ostrzejsze granie górą ale przy drobnej korekcji korektorem myślę że to dobra pozycja Za to łupnięcie basem ma potężne i głębokie, powiedziałbym że impulsu to mu nie brakuje. Loudness to wg. mnie porażka nie da się tego używać. Wówczas dźwięk jest przebarwiony basem jakby z tuby, ale bez tej funkcji na prawdę niedrogi porządny klocek. 1
Moderator Wyróżniony komentarz Jakub K Opublikowano 23 Sierpnia 2021 Autor Moderator Wyróżniony komentarz Opublikowano 23 Sierpnia 2021
Moderator Wyróżniony komentarz Jakub K Opublikowano 23 Sierpnia 2021 Autor Moderator Wyróżniony komentarz Opublikowano 23 Sierpnia 2021
Rekomendowane odpowiedzi
Opublikowane przez Jakub K,
Schemat elektryczny
Rekomendacja dodana przez Jakub K
0 reakcji
Pokaż odpowiedź
Opublikowane przez Jakub K,
Instrukcja użytkownika
Rekomendacja dodana przez Jakub K
0 reakcji
Pokaż odpowiedź
Aby zobaczyć więcej treści proszę zarejestrować się.