PioSpec Opublikowano 13 Lutego 2022 Opublikowano 13 Lutego 2022 Chciałbym zaproponować, w tym wątku, podzielenie się wrażeniami z nowych nagrań, a jest ich coraz więcej. Co wy na to? Mój pierwszy zakup to nagranie quartetu Rafała Jackiewicza pt: „Sometimes” Taśma matka w studiu nagrana była na Studer A827 a kopie robione są na A807 MKII. Pierwsze wrażenie bardzo dobre, dobra dynamika, czysty dźwięk Więcej napiszę jak kilka razy przesłucham.
ke_raj Opublikowano 14 Lutego 2022 Opublikowano 14 Lutego 2022 Temat całkiem ciekawy. Ale dla porządku zapytam - pierwsza kopia, czy bezpośrednia kopia, bo to nie to samo. Sam wspominasz o kopiach w liczbie mnogiej. Nie to, że się czepiam, ale warto - jak sądzę - trzymać się konkretów.
PioSpec Opublikowano 14 Lutego 2022 Autor Opublikowano 14 Lutego 2022 Nie słyszałem nigdy terminu „bezpośrednia kopia” i prawdę mówiąc nie wiem jaka jest różnica. Pierwsza kopia jest jedyną pierwszą kopią , chyba że chodzi Ci o ilośc wykonanych pierwszych kopii, ale tego chyba się nie rozróżnia a przynajmniej to nie ma sensu bo powstałyby klasyfikacje ilości wykonanych pierwszych kopii i ich różnic z innymi pierwszymi kopiami, musiały by byc numerowane itp A więc uściślając i nie używając terminu „pierwsza” chodzi o kopię wykonaną z taśmy matki, która została stworzona poprzez nagranie na urządzeniu nagrywającym oryginał utworu w momencie jego tworzenia i następnie odtworzenie tegoż utworu i jednoczesne nagranie tego materiału na urządzeniu nagrywającym, które nazywam pierwszą kopią taśmy matki.
Rekomendowane odpowiedzi
Aby zobaczyć więcej treści proszę zarejestrować się.