PioSpec Postat Februarie 13, 2022 Postat Februarie 13, 2022 Chciałbym zaproponować, w tym wątku, podzielenie się wrażeniami z nowych nagrań, a jest ich coraz więcej. Co wy na to? Mój pierwszy zakup to nagranie quartetu Rafała Jackiewicza pt: „Sometimes” Taśma matka w studiu nagrana była na Studer A827 a kopie robione są na A807 MKII. Pierwsze wrażenie bardzo dobre, dobra dynamika, czysty dźwięk Więcej napiszę jak kilka razy przesłucham.
ke_raj Postat Februarie 14, 2022 Postat Februarie 14, 2022 Temat całkiem ciekawy. Ale dla porządku zapytam - pierwsza kopia, czy bezpośrednia kopia, bo to nie to samo. Sam wspominasz o kopiach w liczbie mnogiej. Nie to, że się czepiam, ale warto - jak sądzę - trzymać się konkretów.
PioSpec Postat Februarie 14, 2022 Autor Postat Februarie 14, 2022 Nie słyszałem nigdy terminu „bezpośrednia kopia” i prawdę mówiąc nie wiem jaka jest różnica. Pierwsza kopia jest jedyną pierwszą kopią , chyba że chodzi Ci o ilośc wykonanych pierwszych kopii, ale tego chyba się nie rozróżnia a przynajmniej to nie ma sensu bo powstałyby klasyfikacje ilości wykonanych pierwszych kopii i ich różnic z innymi pierwszymi kopiami, musiały by byc numerowane itp A więc uściślając i nie używając terminu „pierwsza” chodzi o kopię wykonaną z taśmy matki, która została stworzona poprzez nagranie na urządzeniu nagrywającym oryginał utworu w momencie jego tworzenia i następnie odtworzenie tegoż utworu i jednoczesne nagranie tego materiału na urządzeniu nagrywającym, które nazywam pierwszą kopią taśmy matki.
Postări Recomandate
Please register to see more content.
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum