przemas2468 Opublikowano 21 Czerwca 2022 Opublikowano 21 Czerwca 2022 Sony WM-FX415 Walkman z radiem (1995 r.) Zdobyłem go w lokalnym sklepie z używaną odzieżą za 6 zł. Na początku zauważyłem, że napęd nie chodzi, tylko wydobywa z silniczka rzężenie, więc na pewno pasek napędowy będzie do wymiany. Po rozłożeniu (o dziwo obudowa nie jest na śrubkach skręcone, wszystko są trzymane za pomocą zatrzasków) okazało się, że wypadł pasek z napędu. Na szczęście jeszcze nie rozleciał się i nie musiałem sprzątać po nim. Po wymianie na nowy wszystko bangla. Później zrobię więcej zdjęć i dokończę opisywanie roboty, bo mam jeszcze dylemat, gdzie opiszę w następnym poście. Specyfikacja techniczna: Typy odtwarzanych taśm: typ I (Normal), typ II (CrO₂), typ IV (Metal); Autorewers: Tak; Redukcja szumów: Dolby B; Zakresy fal radiowych: FM (87.5-108.0 MHz, krok co 0.05 MHz), AM (531-1602 kHz, krok co 9 kHz); Zasilanie: bateryjne 2xAA lub sieciowe DC 3V (opcjonalne akcesorium - AC-E30HG); Żywotność baterii: odtwarzanie 8h, radio 20h; Wymiary: 116,5 x 86,3 x 34,6 mm (szer./wys./dł.); Waga: 210 g (z bateriami). Zdjęcie mechanizmu: 2
przemas2468 Opublikowano 21 Czerwca 2022 Autor Opublikowano 21 Czerwca 2022 Chciałbym się zapytać, bo nie wiem czy jest to normalne, lecz selektywność radia FM jest na niskim poziomie, w mocniejszych stacjach jest słyszalny nawet ±0,4 MHz. I przy niektórych głośniejszych piosenkach słychać delikatny przester w partiach basowych, poprawia to odstrojenie o 0,05 MHz do przodu. I nie wiem, czy zostawić to w spokoju, czy poprawić jednak, żeby było lepiej? Dzięki za podpowiedzi.
Wyróżniony komentarz przemas2468 Opublikowano 21 Czerwca 2022 Autor Wyróżniony komentarz Opublikowano 21 Czerwca 2022 (edytowane) Edytowane 21 Czerwca 2022 przez przemas2468
Rekomendowane odpowiedzi
Opublikowane przez przemas2468,
service manual / instrukcja serwisowa
Rekomendacja dodana przez sherlock
0 reakcji
Pokaż odpowiedź
Opublikowane przez sherlock,
user manual / instrukcja użytkownika
Rekomendacja dodana przez sherlock
0 reakcji
Pokaż odpowiedź
Aby zobaczyć więcej treści proszę zarejestrować się.