przemas2468 Postat Iunie 21, 2022 Postat Iunie 21, 2022 Sony WM-FX415 Walkman z radiem (1995 r.) Zdobyłem go w lokalnym sklepie z używaną odzieżą za 6 zł. Na początku zauważyłem, że napęd nie chodzi, tylko wydobywa z silniczka rzężenie, więc na pewno pasek napędowy będzie do wymiany. Po rozłożeniu (o dziwo obudowa nie jest na śrubkach skręcone, wszystko są trzymane za pomocą zatrzasków) okazało się, że wypadł pasek z napędu. Na szczęście jeszcze nie rozleciał się i nie musiałem sprzątać po nim. Po wymianie na nowy wszystko bangla. Później zrobię więcej zdjęć i dokończę opisywanie roboty, bo mam jeszcze dylemat, gdzie opiszę w następnym poście. Specyfikacja techniczna: Typy odtwarzanych taśm: typ I (Normal), typ II (CrO₂), typ IV (Metal); Autorewers: Tak; Redukcja szumów: Dolby B; Zakresy fal radiowych: FM (87.5-108.0 MHz, krok co 0.05 MHz), AM (531-1602 kHz, krok co 9 kHz); Zasilanie: bateryjne 2xAA lub sieciowe DC 3V (opcjonalne akcesorium - AC-E30HG); Żywotność baterii: odtwarzanie 8h, radio 20h; Wymiary: 116,5 x 86,3 x 34,6 mm (szer./wys./dł.); Waga: 210 g (z bateriami). Zdjęcie mechanizmu: 2
przemas2468 Postat Iunie 21, 2022 Autor Postat Iunie 21, 2022 Chciałbym się zapytać, bo nie wiem czy jest to normalne, lecz selektywność radia FM jest na niskim poziomie, w mocniejszych stacjach jest słyszalny nawet ±0,4 MHz. I przy niektórych głośniejszych piosenkach słychać delikatny przester w partiach basowych, poprawia to odstrojenie o 0,05 MHz do przodu. I nie wiem, czy zostawić to w spokoju, czy poprawić jednak, żeby było lepiej? Dzięki za podpowiedzi.
Comentariu recomandat przemas2468 Postat Iunie 21, 2022 Autor Comentariu recomandat Postat Iunie 21, 2022 (editat) Editat Iunie 21, 2022 de przemas2468
Postări Recomandate
Postat de przemas2468,
service manual / instrukcja serwisowa
Recomandat de sherlock
0 reacții
Mergi la acest postare
Postat de sherlock,
user manual / instrukcja użytkownika
Recomandat de sherlock
0 reacții
Mergi la acest postare
Please register to see more content.
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum