Sari la conținut

Wywiad w magazynie Audio Video

Postări Recomandate

Postat

Czy ktoś jeszcze kupuje i czyta drukowane magazyny Audio?

W ostatnim AV jest wywiad z Panem Tomkiem o jego kolekcji decków.

Pan Tomek zrezygnował ze szpulaków i pozostał przy kolekcji decków, głównie Nakamichi sugerując że jest to wystarczająca jakość.

Słuchając Studera A807 jakoś nie mogę się z tym zgodzić.

Czytał ktoś?

9B3C0B53-E90F-46E4-BF8F-828EB2D3FF12.jpeg.9d5cee7f285ce855f36925c47be52af4.jpeg

• Admin
Postat

?????????

Ja chyba kojarzę gościa :D Na 100% :D I nic o nim nie napiszę bo to skończyłoby się dla mnie w sądzie.

A co do artykułu.  Zapoznałem się z treścią na zdjęciu i ..... ja powiem tak: audiofilizm i kaseta magnetofonowa to dwie sprzeczności. Nie słyszałem o poważnie traktującym siebie audiofilu, który stawiałby na decki :D Sam wiesz, że dobrej klasy magnetofon szpulowy "zjada na śniadanie" wysokiej klasy kaseciaki. Jeśli ktoś jest audiofilem to źródłem dźwięku może być gramofon analogowy, odtwarzacz CD/SACD, wysokiej klasy odtwarzacz plików plus jakiś wybitny przetwornik, ewentualnie wysokiej klasy szpulak. Ten artykuł jest jakiś ... dziwny ;) 

Postat

No tak, każdy ma to co lubi ale zdziwiła mnie taka teza.

Może Pan Tomek znalazł to czego szukał, ale z drugiej strony pisze o tym że poluje na następne decki więc szuka dalej.

Ja wychodzę z założenia, że jak już się weszło w świat analogu i bogatej mechaniki która za tym stała to warto mieć przynajmniej jednego przedstawiciela z każdej wersji kasety/kontenera do odtwarzania tak nagranego dzięku.

Jest inny plus tego artykułu, ogromny plus, po kilku latach kupiłem miesięcznik O tematyce Audio!!!

Myślę, że powinna być dedykowana sekcja poświęcona legacy audio! To by był hit!

Please register to see more content.

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

By using this site, you agree to our Termeni de Utilizare Ghidări Politică Intimitate.