Sari la conținut

Mój pierwszy DAT / My first DAT

Postări Recomandate

Postat

Przymierzam się do przygody z DAT. Czy Sony DTC-670 będzie ciekawym początkiem do porównania z kaseciakiem Dolby S i minidysk?

• O.K. (0 pts) 1
Postat (editat)

To jest jakościowy odpowiednik CD tylko że na taśmie. Co do MD to powiedzmy sobie szczerze to format stratny cos ala dzisiejsze MP3. Co do Dolby S to takie Dolby marketing na koniec produkcji CC 

Editat de CodeBoy
Postat

Jeśli chodzi o rejestratory DAT Sony to lina 3 cyfrowa w oznaczeniach jest słaba. Brzmienie i mechanika takie sobie. 2 cyfrowe to polecam 60 es z SBM to już fajnie brzmi lub Pioneera D-05 lub bliźniaczego Tascama DA 20 który jest tak naprawdę Pioneerem D-05 z wyciętym nagrywaniem po analogu 96kHz. Produkował go Pioneer. Potem to już najwyższe modele ja mam Pioneera D-07A który brzmi genialnie i robi też jako przetwornik DAC, ważne nie mylić D-07A z D-07 tam jest inny przetwornik i całość jest inaczej wykończona. D-07A brzmi znacznie lepiej. Jak dla mnie to DATy Pioneera brzmią lepiej od Sony tak bardziej analogowo gdzie Sony jest taki bardzo neutralny, sterylny. Na zakończenie nie polecam DAT ów z lini profesjonalnych to miały być maszyny do nagrywania dużych ilości materiałów, a nie do słuchania na nich muzyki. Miałem sporo różnych DAT ów i to są moje subiektywne odczucia i wrażenia z obcowaniem z tymi rejastratorami. 

Pozdrawiam Robert 

• O.K. (0 pts) 1
  • +1 1

Please register to see more content.

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

By using this site, you agree to our Termeni de Utilizare Ghidări Politică Intimitate.