voyteks Postat August 17, 2022 Postat August 17, 2022 Cześć wszystkim, Od jakichś 20 latek posiadam kilka klocków Onkyo, między innymi wzmacniacz A-9511. Parę ładnych lat temu pojawiły się problemy z selektorem źródeł - zaniki sygnałów stereo itp. Wyczyścili mi to w serwisie w Warszawie i na kilka kolejnych lat był spokój. Teraz znów problem powrócił i chciałbym go jakoś rozwiązać. Ma ktoś doświadczenie w temacie? Dodatkowo miga dioda na gałce Volume. Voytek
G.Moderator bilcor Postat Mai 9, 2024 G.Moderator Postat Mai 9, 2024 Właśnie nabyłem i wkrótce coś na temat wyskrobie. Wyłącz MUTING to przestanie migać. Rzeźnik był przede mną, selektor wariuje, dźwięku zero, niesyki na złączach wcześniej powyrywanych. I taką radosną twórczość należy popierać. Będzie kilka taśm do wymiany i parę zmasakrowanych gniazd.
G.Moderator bilcor Postat Mai 12, 2024 G.Moderator Postat Mai 12, 2024 Kontynuując temat dostałem elementy, na wszelki wypadek kupiłem zestaw opisany jako do A-9511. Ale jak się okazało pasuje tylko do starszych modeli np. A-8940. Ponieważ ktoś nieźle wcześniej rzeźbił nawet nie wiem czy uda mi się selektor złożyć odpowiednio. Są raptem tylko dwa położenia na sekcji pierwszej tej z dwoma wąsami. Całość rozpinamy od strony gałki. Nie ruszamy tylnego wzmocnienia, tam jest otwór popierający ośkę. No u mnie ktoś miał inne zdania na ten temat. Trzeba się uzbroić w cierpliwość, punktów jest jak widać sporo. Widać winowajcę, małe kółko atakujące. Wchodzi na twardy wcisk. Przy okazji czyszczenie styków, dość czarniawych. Jak u @ xiomc https://forum.stereo-hifi.com/topic/4582-yamaha-ax-1070. A tak wygląda druga wersja selektora, bez sterowania ręcznego. Pozostanie walka z urwanymi taśmami i okaże się czy zagra. 1
Postări Recomandate
Please register to see more content.
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum