Sari la conținut

Sony MXD-D5C

xiomc

Postări Recomandate

image.jpeg.5e8f7de6cfb7a96562dcbf252e88f7c3.jpeg

No i nie wytrzymałem. Od pewnego czasu rozglądałem się za jakimś ustrojstwem do ogarniania MD od strony wynalazcy formatu plus coś z lepszym ATRAC niż mam (Yamaha którą mam ma raczej starszą implementację). Oraz przy okazji problemy z użytkowanym CD.

Wpisana fraza Sony MXD (bo czemu nie zrobić kombo) pokazywała różne modele z cyferką 1 lub 3. Jest też 40 i 400... wiem. Wiedziałem, że jest 5 jako taki trochę jednorożec i... napatoczyła się oferta. W sumie czemu nie? Moja zmieniarka ostatnio kapryśna. 

to już byłyby 3 pieczenie na jednym ogniu. 

ATRAC / ATRAC 3 (TypeR). LP jest czymś co fajnie może mieć, na zasadzie, że mogę użyć ale nie muszę. Raczej kiedyś odpalę dla ciekawości niż z potrzeby.

Miałem też wątpliwości, czy to bardziej CD czy MD. Ale co tam. Podobny MXD jest tu już dodany więc dodam i tego.

Pracuje całkiem znośnie. Chociaż czas zmiany płyty nie jest mega szybki i dźwięki dochodzące z wewnątrz są miejscami niepokojące. Dość długo rozpatruje TOCa płyty CDDA (tłoczonej) - CDR/RW jeszcze nie testowałem.

Egzemplarz zdobyty swoje już przeżył, ma pewne blizny po walkach. Oceniłbym go na jakieś 4 w skali szkolnej...

Na youtube można znaleźć parę materiałów jak toto wygląda i działa w środku. Dla mnie kolejna zabawka do lokalnego muzeum. Jeszcze tylko zakupić kontrolnie lasery co by były w razie W. Niestety Wietnamski. Nie zdecyduję się tłumaczyć :)

Editat de xiomc
  • +1 2
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Please register to see more content.

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

By using this site, you agree to our Termeni de Utilizare Ghidări Politică Intimitate.