Sari la conținut

Nietypowe wielkości magnetofonów

Postări Recomandate

Postat

Zwracam się z taką nietypową sprawą. Chodzi mi o o jak największą szerokość magnetofonu do zestawu. Jak wiemy były wieże tzw. " duże ", " średnie " i " mini ".
No i osobny segment gabarytowy czyli Radmory i tym podobne konstrukcje. Z jakim największym magnetofonem od zestawu się spotkaliście? Chodzi mi o szerokość płyty czołowej. Jestem w posiadaniu Amplitunera Philips 794 i tu poszli na maxa ponieważ jego szerokość to 570mm. Nijak nic nie można znaleźć co by podeszło na wymiar do takiego kolosa. Drugi co do wielkości klocek u mnie z którym może kiedyś, jak wszystko będzie razem zestawione to Unitra Merkury, czyli całe 560 mm szerokości Czy ktoś z Was już miał podobny problem i jak sobie to przekombinował ;);)

• Admin
Postat

Zmierzyłem stojący obok Nakamichi 582. Jego szerokość to 50cm. Sporo :)

• Admin
Postat
2 godziny temu, WojtekP27 napisał:

Philips 794 i tu poszli na maxa ponieważ jego szerokość to 570mm. Nijak nic nie można znaleźć co by podeszło na wymiar do takiego kolosa.

Wiesz, zastanowiłbym się nad magnetofonem szpulowym. Zwłaszcza nad takim z możliwością założenia dużych (10,5") szpul. O ile sama skrzynka może nie osiągnąć wspomnianych 57cm to już ze szpulami może taką szerokość zająć. Inna sprawa, że szpulaka można postawić obok i będzie to wyglądać równie dobrze :)

Please register to see more content.

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

By using this site, you agree to our Termeni de Utilizare Ghidări Politică Intimitate.