kefas Postat Octombrie 4, 2017 Postat Octombrie 4, 2017 Nakamichi Dragon - Podobno najlepszy Tape Deck, a może jednak są lepsze? Lepsze Nakamichi lub innych producentów? Ja widziałem go tylko na zdjęciach w internecie co w rezultacie jest oczywiste, że nigdy nie miałem okazji go posłuchać. Może jest ktoś kto go ma albo miał okazje z nim obcować i jest w stanie wskazać na ten inny Deck który ,,Kill him" lub chociaż byłby wstanie się zbliżyć do ,,smoka" swoją muzykalnością, dźwiękiem itp? A może Dragon nie jest tym najlepszym? Jeśli temat ciekawy to proszę o merytoryczną dyskusję. Tylko nie w stylu ...co ty wiesz o...? Bez niepotrzebnych emocji. Ja niestety w tym temacie mogę być tym czytającym, bo jak już powyżej pisałem nawet go nie widziałem ,,na żywca" Jeśli natomiast wątek mało wciągający to można z nim do kosza
Admin sherlock Postat Octombrie 4, 2017 Admin Postat Octombrie 4, 2017 A może Dragon nie jest tym najlepszym? Nie jest najlepszym, ale też i nie najgorszym. Niestety padł ofiarą pewnego rodzaju kultu, stworzonej wokół niego aury wyjątkowości. W dużej mierze to "zasługa" piszących o nim, którzy być może chcieli zabłysnąć w magnetofoniarskim światku. Obecnie ta legenda przekłada się wprost na cenę tego decka, niewspółmierną chyba do wartości. Nie miałem i raczej nie będę mieć Dragona. Ze względu na cenę, i ze względu na budowę podatną na utratę sprawności, a także na trudności w naprawie, często bardzo kosztownej. Z całą pewnością są decki kasetowe, które są dużo tańsze i w pewnych kategoriach mogą Dragona zostawić pobitego w polu. Wszystko kwestią preferencji osobistych. Jak ktoś kiedy mądrze napisał: "decków trzeba słuchać". Mam kilka decków, których nie zamieniłbym na Dragona, a że nie imałem i nie słuchałem smoka to nie wiem czy są lepsze w kategoriach bezwzględnych. Dla mnie oczywiście są. Chyba muszą wypowiedzieć się Koledzy, którzy mieli Dragona na własność lub chociażby mieli z nim styczność i okazję do posłuchania.
kefas Postat Octombrie 4, 2017 Autor Postat Octombrie 4, 2017 Zabłysnąć w magnetofoniarskim światku - Ok. Ale dlaczego właśnie tym Deck'iem chcieli zabłysnąć? Skąd więc ta legenda? Może brzmienie rekompensowało usterkowośc? A jesli mógłbyś podać jakieś konkretne Modele to które by to były. O to właśnie chodzi aby potwierdzić lub obalić twierdzenia o jego wspaniałości.
Postări Recomandate
Please register to see more content.
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum