Sari la conținut

Postări Recomandate

Postat

Nakamichi Dragon -

Podobno najlepszy Tape Deck, a może jednak są lepsze? Lepsze Nakamichi lub innych producentów?

Ja widziałem go tylko na zdjęciach w internecie co w rezultacie jest oczywiste, że nigdy nie miałem okazji go posłuchać.

Może jest ktoś kto go ma albo miał okazje z nim obcować  i jest w stanie wskazać na ten inny Deck który  ,,Kill him" lub chociaż byłby wstanie się zbliżyć do ,,smoka" swoją muzykalnością, dźwiękiem itp?

A może Dragon nie jest tym najlepszym?

Jeśli temat ciekawy to proszę o merytoryczną dyskusję. Tylko nie w stylu ...co ty wiesz o...? Bez niepotrzebnych emocji.

Ja niestety w tym temacie mogę być tym czytającym, bo jak już powyżej pisałem nawet go nie widziałem ,,na żywca"

Jeśli natomiast wątek mało wciągający to można z nim do kosza ;) 

Dragon.jpg.0ea6d9d534c4473b6eaae2e3d5e51152.jpg

• Răspunsuri 19
  • Creată
  • Ultimul Răspuns

Cele mai bune postere din acest subiect

• sherlock

7

• kefas

6

• artekk

4

• mops

2

Zile populare

Cele mai bune postere din acest subiect

Imagini postate

• Admin
Postat

A może Dragon nie jest tym najlepszym?

Nie jest najlepszym, ale też i nie najgorszym. Niestety padł ofiarą pewnego rodzaju kultu, stworzonej wokół niego aury wyjątkowości. W dużej mierze to "zasługa" piszących o nim, którzy być może chcieli zabłysnąć w magnetofoniarskim światku. Obecnie ta legenda przekłada się wprost na cenę tego decka, niewspółmierną chyba do wartości. Nie miałem i raczej nie będę mieć Dragona. Ze względu na cenę, i ze względu na budowę podatną na utratę sprawności, a także na trudności w naprawie, często bardzo kosztownej. Z całą pewnością są decki kasetowe, które są dużo tańsze i w pewnych kategoriach mogą Dragona zostawić pobitego w polu. Wszystko kwestią preferencji osobistych. Jak ktoś kiedy mądrze napisał: "decków trzeba słuchać".

Mam kilka decków, których nie zamieniłbym na Dragona, a że nie imałem i nie słuchałem smoka to nie wiem czy są lepsze w kategoriach bezwzględnych. Dla mnie oczywiście są.

Chyba muszą wypowiedzieć się Koledzy, którzy mieli Dragona na własność lub chociażby mieli z nim styczność i okazję do posłuchania.

Postat

Zabłysnąć w magnetofoniarskim światku - Ok. Ale dlaczego właśnie tym Deck'iem chcieli zabłysnąć? Skąd więc ta legenda? Może brzmienie rekompensowało usterkowośc?

A jesli mógłbyś podać jakieś konkretne Modele to które by to były.

O to właśnie chodzi aby potwierdzić lub obalić twierdzenia o jego wspaniałości.

Please register to see more content.

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

By using this site, you agree to our Termeni de Utilizare Ghidări Politică Intimitate.