Sari la conținut

Postări Recomandate

Postat

Witam. Mam soundbar Sony HT-S20R (według producenta system 5.1) podłączony do TV PHILIPS 58PUS7304/12 przez HDMI ARC. Natomiast PC mam podłączony z TV poprzez kartę graficzną również przez HDMI. Kiedy przez TV (android TV) włączę np. Netflix to z automatu mam ustawiony dźwięk 5.1 ale nic nie słychać i muszę przestawić na stereo. Natomiast jak włączę PC to w konfiguratorze głośników mam tylko możliwość wybrania stereo. Czy wina leży w podłączeniu tych sprzętów czy czymś innym? Już siwieje z tym tematem. Pozdrawiam.

• Răspunsuri 2
  • Creată
  • Ultimul Răspuns

Cele mai bune postere din acest subiect

• mateusz513

2

• WojtekP27

1

Zile populare

Cele mai bune postere din acest subiect

Postat

W PC to musisz mieć kartę dźwiękową do 5.1 bo inaczej tylko stereo Ci wystawi, a co do telewizora to pytanie czy wystawia sygnał 5.1. A próbowałeś przez wyjście optyczne? Czy coś się zmienia? Ten soundbar, nic nie piszą czy sam dekoduje dźwięk.

Postat

Kolega pozyczyl mi kabel optyczny i po podlaczeniu soundbara z tv jest dzwiek 5.1, a sony center napisal mi ze potrzebuje ewentualnie kabla hdmi 2.1 a okazalo sie ze mam tylko 2.0 w domu. Natomiast nie wiem jak uzyskac dzwiek 5.1 z pc. Płyta głowna wysyla sygnal nawet 7.1 w specyfikacji ale w wyborze konfiguracji przy wejsciu optycznym albo hdmi (mam podłączenie bezposrednio z karty na tv aktualnie) nie ma mozliwosci ustawienia 5.1 tylko windows sonic dla słuchawek. Natomiast mozliwosc ustawienia w 5.1 jest tylko jako 3,5mm.

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

By using this site, you agree to our Termeni de Utilizare Ghidări Politică Intimitate.