tomek4446 Postat Octombrie 4, 2017 Postat Octombrie 4, 2017 Witam, posiadam słuchawki HD-650, podłączone do PRE Yamaha CX-1000. Gdy słucham CD ( Yamaha cdx-1060) lub tunera ( Yamaha cx-1000) jest ok. gałka głośności na max. 9-tą. Po przełączeniu na magnetofon ( Yamaha K-1020) czy gramofon ( Telefunken S500) muszę podkręcić głośność na 15-tą by uzyskać ten sam poziom. Słuchając przez kolumny ten problem nie występuje. Czy jest to jakaś usterka wejścia słuchawkowego w PRE, czy po prostu te ostatnio wymienione sprzęty dają tak słaby sygnał?
Admin sherlock Postat Octombrie 4, 2017 Admin Postat Octombrie 4, 2017 Bardzo często w deckach regulacja głośności zwana "output level" wpływa nie tylko na poziom sygnału na gnieździe słuchawkowym, ale również na wyjściach CINCH. Daj po prostu "na maksa". Co do różnic kolumny-słuchawki. Trzeba by zajrzeć w schemat jak to wszystko jest podłączone i jak Ty masz to pospinane. Ten pre ma dwa wyjścia różniące się diametralnie poziomem sygnału. W tej chwili koncepcji dlaczego tak jest brak i natłok zajęć. Myślę, że dobrze zrozumiałem Twoją wypowiedź bo wnioskuję, że przy graniu na kolumnach nie ma różnicy w głośności gdy sygnał idzie z decka lub z CD. A gramofon ma bardzo slaby sygnal i winieneś go podłączyć do gniazd PHONO a takowe tam masz.
tomek4446 Postat Octombrie 4, 2017 Autor Postat Octombrie 4, 2017 Gramofon jest pod PHONO, Pre Out są dwa fabryczne : zwykłe i "monitor" ale kolega z Luxemburga od którego nabyłem CX-1000 zamontował jeszcze dwa Furatecha. Po co nie mam pojęcia, ale jakie by nie były nie ma to chyba nic wspólnego z wejściem słuchawkowym. Dałem na full " output level" w decku i .... jest dużo lepiej.
Postări Recomandate
Please register to see more content.
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum