qarol Postat Martie 28, 2023 Postat Martie 28, 2023 Zakładam wątek dotyczący GX-R35 bo takowego posiadam a nie ma takiego wątku w tym dziale. Mój GX-R35 przeleżał x lat na strychu. Może z 20cia, może więcej? Nie przesadzam. Pamiętam go jako nastolatek a mam 43 lata. Włączał się ale nie działało przewijanie, PLAY itp. Wskrzesił go słynny pan z Żabki . Wymienił paski, rolki i silnik. Niestety Akai nie grał dobrze. Jeden z kanałów był ciszej, nagrywanie to była dopiero tragedia. Pozwoliłem sobie nawet do tego pana zadzwonić i zapytać czy coś się z tym da zrobić ale on, fan i wyznawca jedynej słusznej marki jaką jest Pioneer przekazał mi, że te modele tak mają i żebym nie wymagał, bo czas Akai'a posunął. I tak zacząłem studiować serwisówkę. Pogrzebałem trochę i udało mi się go wyregulować "na ucho", także w porównaniu do tego jak grał to teraz jest brzytwa. Ale wolał bym go wyregulować zgodnie z tym co pisze w serwisówce. Chodzi mi o to, czym mam zmierzyć db??? Pisze aby podpiąć multimetr ale nie mam takiego co mierzy db a te co widziałem kosztują po 2k PLN. Oscyloskopem? Jest jakiś domowy sposób?
RobertMi Postat Martie 30, 2023 Postat Martie 30, 2023 Skorzystaj z tej strony http://www.sengpielaudio.com/Rechner-db-volt.htm. Wpisujesz w lewą kolumnę szukaną wartość, niebieski przycisk i masz wynik. Np. 1
qarol Postat Martie 31, 2023 Autor Postat Martie 31, 2023 Wrzucam kilka danych, specyfikację: Track system: 4 track 2 channel stereo Heads: LC-OFC twin field SGX head for recording and playback x1 Motors: Electronically controlled DC motor for capstan drive x1 DC motor for reel drive x1 Wow and flutter: 0.07% DIN Tape winding time: 80 sec (C-60) Input sensivity/Impedance -Line: 70 mV/47 kohms -CD/DAT direct in: 240 mV/47 kohms Output level/Impedance -Line: 388 mV/2 kohms -Headphone: 1.3 mV/2 kohms Dimmensions: 425(W) x 137(H) x 353(D) mm Weight: 5.5 kg
Postări Recomandate
Please register to see more content.
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum