walkerfreeman Opublikowano 3 Listopada 2023 Opublikowano 3 Listopada 2023 Cześć Trafił mi się na "warsztat" Fisher DD 450, rzadko spotykany model 3 głowicowy. Włącza się, mechanizm coś tam rusza, ale ewidentnie jest jakiś problem (zauważyłem, że przewód zasilania od silnika nawijającego jest urwany). Wyświetlacz nie świeci na niebiesko jak powinien (i co można zobaczyć na zdjęciach sprawnych tych decków w necie). Święcą przyciski po wduszeniu o wyborze kasety, source..ale nie świeci tape. Po rozebraniu, odlutowaniu kilku przewodów, aby wyjąć mechanizm zauważyłem, że rolkę ktoś już wymieniał, wyciągał koło zamachowe capstanu bo brakuje 2 śrubek. Został kiedyś skręcony bardzo niechlujnie, brakuje śrubek. Martwi mnie ten wyświetlacz, że nie świeci bo znaleźć tego decka na części jest bardzo ciężko. Na szybko sprawdziłem, że do płytki od wyświetlacza dochodzi 8V i zauważyłem (że jak teraz podłączyłem wyświetlacz bez mechanizmu to delikatnie na nim świecą kolorem czerwonym 4 poziome kreski). Więcej nie sprawdzę bo nie mam schematu. Wrzucam parę fotek...
Moderator bilcor Opublikowano 3 Listopada 2023 Moderator Opublikowano 3 Listopada 2023 Jeśli chcesz zobaczyć zdjęcie, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto SM widziałem płatne po 20 baksów, co i tak jest sukcesem.
walkerfreeman Opublikowano 3 Listopada 2023 Autor Opublikowano 3 Listopada 2023 kupione SM będzie do 4 grudnia 1
Rekomendowane odpowiedzi
Aby zobaczyć więcej treści proszę zarejestrować się.