walkerfreeman Postat Noiembrie 3, 2023 Postat Noiembrie 3, 2023 Cześć Trafił mi się na "warsztat" Fisher DD 450, rzadko spotykany model 3 głowicowy. Włącza się, mechanizm coś tam rusza, ale ewidentnie jest jakiś problem (zauważyłem, że przewód zasilania od silnika nawijającego jest urwany). Wyświetlacz nie świeci na niebiesko jak powinien (i co można zobaczyć na zdjęciach sprawnych tych decków w necie). Święcą przyciski po wduszeniu o wyborze kasety, source..ale nie świeci tape. Po rozebraniu, odlutowaniu kilku przewodów, aby wyjąć mechanizm zauważyłem, że rolkę ktoś już wymieniał, wyciągał koło zamachowe capstanu bo brakuje 2 śrubek. Został kiedyś skręcony bardzo niechlujnie, brakuje śrubek. Martwi mnie ten wyświetlacz, że nie świeci bo znaleźć tego decka na części jest bardzo ciężko. Na szybko sprawdziłem, że do płytki od wyświetlacza dochodzi 8V i zauważyłem (że jak teraz podłączyłem wyświetlacz bez mechanizmu to delikatnie na nim świecą kolorem czerwonym 4 poziome kreski). Więcej nie sprawdzę bo nie mam schematu. Wrzucam parę fotek...
G.Moderator bilcor Postat Noiembrie 3, 2023 G.Moderator Postat Noiembrie 3, 2023 SM widziałem płatne po 20 baksów, co i tak jest sukcesem.
walkerfreeman Postat Noiembrie 3, 2023 Autor Postat Noiembrie 3, 2023 kupione SM będzie do 4 grudnia 1
Postări Recomandate
Please register to see more content.
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum