mirko Opublikowano 14 Listopada 2023 Opublikowano 14 Listopada 2023 Hitachi D-E12 W ręce trafił mi magnetofon z roku 1984 Hitachi D-E12. Urzekł mnie wychylnymi wskaźnikami. Jakość decka była adekwatna do ceny. Na razie podjąłem rękawicę i rozłożyłem wszystko na części. Obecnie składam w całość po oczyszczeniu. Stąd na razie zdjęcia z rozbiórki Niestety nie udało się znaleźć instrukcji serwisowej. Jedno co zauważyłem, że niemal identyczny deck produkowany był pod nazwą Blaupunkt C1500 Mój deck ma uszkodzony isostat do przełączania rodzaju taśmy. Może ktoś ma taki do podzielenia się ze mną?? Oryginał to Alps 9 pinów w dwóch rzędach w środku są trzy sekcje. Specifications: Type: 2-head, single compact cassette deck Track System: 4-track, 2-channel stereo Tape Speed: 4.76 cm/s Heads: 1 x record/playback, 1 x erase Noise Reduction: B Frequency Response: 30Hz to 16kHz (Metal tape) Signal to Noise Ratio: 65dB (dolby B) Wow and Flutter: 0.17% Dimensions: 435 x 110 x 218mm Finish: silver Year: 1983
Moderator bilcor Opublikowano 14 Listopada 2023 Moderator Opublikowano 14 Listopada 2023 Widzę duże podobieństwo do E1. Ten SM jest dostępny. Mechanika identyczna. Jeśli chcesz zobaczyć zdjęcie, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Admin Wyróżniony komentarz sherlock Opublikowano 14 Listopada 2023 Admin Wyróżniony komentarz Opublikowano 14 Listopada 2023
Rekomendowane odpowiedzi
Opublikowane przez sherlock,
service manual / instrukcja serwisowa
Rekomendacja dodana przez sherlock
0 reakcji
Pokaż odpowiedź
Aby zobaczyć więcej treści proszę zarejestrować się.