mirko Postat Noiembrie 14, 2023 Postat Noiembrie 14, 2023 Hitachi D-E12 W ręce trafił mi magnetofon z roku 1984 Hitachi D-E12. Urzekł mnie wychylnymi wskaźnikami. Jakość decka była adekwatna do ceny. Na razie podjąłem rękawicę i rozłożyłem wszystko na części. Obecnie składam w całość po oczyszczeniu. Stąd na razie zdjęcia z rozbiórki Niestety nie udało się znaleźć instrukcji serwisowej. Jedno co zauważyłem, że niemal identyczny deck produkowany był pod nazwą Blaupunkt C1500 Mój deck ma uszkodzony isostat do przełączania rodzaju taśmy. Może ktoś ma taki do podzielenia się ze mną?? Oryginał to Alps 9 pinów w dwóch rzędach w środku są trzy sekcje. Specifications: Type: 2-head, single compact cassette deck Track System: 4-track, 2-channel stereo Tape Speed: 4.76 cm/s Heads: 1 x record/playback, 1 x erase Noise Reduction: B Frequency Response: 30Hz to 16kHz (Metal tape) Signal to Noise Ratio: 65dB (dolby B) Wow and Flutter: 0.17% Dimensions: 435 x 110 x 218mm Finish: silver Year: 1983
G.Moderator bilcor Postat Noiembrie 14, 2023 G.Moderator Postat Noiembrie 14, 2023 Widzę duże podobieństwo do E1. Ten SM jest dostępny. Mechanika identyczna.
Admin Comentariu recomandat sherlock Postat Noiembrie 14, 2023 Admin Comentariu recomandat Postat Noiembrie 14, 2023
Postări Recomandate
Postat de sherlock,
service manual / instrukcja serwisowa
Recomandat de sherlock
0 reacții
Mergi la acest postare
Please register to see more content.
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum