Sari la conținut

EDIFIER S3000 PRO do muzyki do salonu około 30m2 to dobry wybór ?

Postări Recomandate

Postat

Witajcie, jestem nowy na tym, forum , więc chciałbym przede wszystkim na początek wszystkich powitać ?

Mam taki "dylemat" 

aktualnie posiadam "kino domowe" 

WZMACNIACZ:  ONKYO TX-SR608  

ODTWARZACZ BLU-RAY:   BD-SP308

GŁOŚNIKI 5.1 :  TEUFEL CONCEPT R2

do oglądanie filmów to mi wystarcza w zupełności tak do słuchania muzyki potrzebował bym coś lepszego (czyli 2 głośniki stereo).

i tu padł wybór na EDIFIER S3000 PRO (cena około 2500zł) (podkreślam że więcej bym nie chciał wydawać) , myślę też poważnie nad tańszą wersją S2000MKIII (cena około 1400zł)

dlaczego EDIFIER?   bo mają bezprzewodowe połącznie BLUETOUCH, na czym mi bardzo zależy i mam sprawdzone dwa inne komplety tej firmy  , jedne do komputera 2.1 i drugie które mam w  kuchni  2.0 EDIFIER R1700BT , z których jestem bardzo zadowolony.

czy te głośniki EDIFIER S3000 PRO mogę puścić dodatkowo przez ten wzmacniacz ONKYO , żeby poprawić jakość dźwięku?

ma ktoś z Was te głośniki , ktoś coś doradzi/odradzi?

Dziękuję z góry  za odpowiedzi!

• Admin
Postat
W dniu 28.12.2023 o 21:12, KOZBI napisał(a):

czy te głośniki EDIFIER S3000 PRO mogę puścić dodatkowo przez ten wzmacniacz ONKYO , żeby poprawić jakość dźwięku?

Witaj

Wspomniane przez Ciebie zespoły głośnikowe mają jedynie wejścia przewodowe plus interfejs BT. Sygnał z ampli wyślesz do zespołów kablem RCA bo nie widzę obsługi BT w ampli. Jeżeli poprzez BT wyślesz do zespołów sygnał z innego źródła niż Onkyo to raczej nie ma możliwości skierowania go do Onkyo celem obróbki tego sygnału. Mogę się oczywiście mylić bo nie mam tego sprzętu w domu, ale na moje oko tak to będzie wyglądać.

Please register to see more content.

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

By using this site, you agree to our Termeni de Utilizare Ghidări Politică Intimitate.