Skocz do zawartości

Problemy z paskami "made in alle" , "from ebay" etc

sherlock

Rekomendowane odpowiedzi

• Admin
Opublikowano

Ostatnimi czasy coraz częściej zdarza się, że kupując paski na alledno u bardzo popularnego sprzedawcy dostaję nie to co bym chciał, ale to co on chyba w danej chwili podobnego posiada. Poniżej fotki:

5ab91bec17ee6_ze_paski2.jpg.93289e64c6d09d7f488a5b1d4145cd12.jpg

Paski do wyboru funkcji. Po lewej nowy, po prawej wyjęty z mechanizmu. Różnicę widać gołym okiem.

5ab91bec200be_ze_paski.jpg.59bff0588a75313d5a4efd7b3a8c6340.jpg

Paski do capstanu. Po prawej nowy wyraźnie węższy, to jeszcze na dodatek o mniejszej średnicy. Ciekawe jak będzie trzymał się na beczce rolki napędowej i jak zniosą to łożyska.

Opublikowano

Ja kupuje od jednego sprzedawcy z germanii i nigdy się nie zawiodłem. Paski zawsze idealne, rolki także biorę u niego. Ten wpis nie ma być oczywiście reklamą. ;) Faktem jest że ceny ma troszkę z kosmosu , ale jakościowo bardzo dobre.

• Admin
Opublikowano

Poprzednim razem zakładałem pasek hamulca w 9010. Również zakupiony od tego samego gościa, z tym że do innego decka ale z tym samym mechanizmem. Już wizualnie widziałem, że jest trochę luźny po założeniu. Skończyło się tym, że deck przerobił mi na sznurówkę 15 min taśmy. Oczywiście gość zarzekał się w rozmowie, że pasek był dobry a on naprawia decki to wie. Zaczyna mnie ta sytuacja irytować. Nie dość, że paski są w cenie chyba złota, to jeszcze są problemy z właściwymi wymiarami.

Aby zobaczyć więcej treści proszę zarejestrować się.