Skocz do zawartości

Do you use streaming services like Tidal, Spotify etc.? (2024 edition) / Czy używasz serwisów streamingowych typu Tidal, Spotify etc.? (edycja 2024)

Do you use streaming services like Tidal, Spotify etc.? / Czy używasz serwisów streamingowych typu Tidal, Spotify etc.?  

40 użytkowników zagłosowało

1. 1. Do you use streaming services like Tidal, Spotify etc.? / Czy używasz serwisów streamingowych typu Tidal, Spotify etc.?

• TAK
      27
    • NIE
      12
  2. 2. Which of the following websites do you use? / Który z niżej wymienionych serwisów używasz?

• Tidal
      16
    • Spotify
      17
    • Deezer
      2
    • YouTube Music (YT) version Premium
      5
    • Soundcloud
      0
    • Apple Music
      1
    • other than those mentioned / inny niż wymienione
      1
    • none of the above / żaden z wymienionych
      10

Ankieta została zamknięta

• Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.
  • Ankieta została zamknięta 31.12.2024 o 22:59

Rekomendowane odpowiedzi

• Admin
Opublikowano

W temacie https://forum.stereo-hifi.com/topic/1664-medium-muzyczne-przyszłości-czyli-rozważania-nt-nośników-muzycznych 

trwa "walka" pomiędzy fanami plików i innych mediów a wyznawcami serwisów. Przed nami kolejna edycja forumowej ankiety. Ciekaw jestem jak w roku 2024 wygląda procentowo popularność tych serwisów wśród naszych użytkowników. Prosimy o głosy, które możecie oddawać do końca bieżącego roku! Liczymy też na wypowiedzi dlaczego ten a nie inny serwis zdobył Wasze serce.

Opublikowano

Wyłącznie - spotify, jutube. CD już mi tylko zalegają, szkoda miejsca na to. Syn dostał jakiejś zajawki winylowej, ale pewnie mu przejdzie.

Opublikowano

Od mojego operatora sieci telefonicznej ,otrzymałem w prezencie urodzinowym roczną subskrybcje  Tidala , który jest zainstalowany na moim laptopie. Używam tego streamingu w celu uzupełnienia swojej biblioteki muzycznej w to , co lubię a czego jeszcze nie mam. Wyszukuję sobie albo konkretnego wykonawcę ,albo całą płytę lub jeden utwór i nagrywam na kasety 

w jakości ,naprawdę lepszej niż dobrej. Jakość jest porównywalna z nagraniami zgranymi z CD , a dodatkowo mam możliwość stworzenia dowolnej playlisty i następnie nagrania jej na kasetę.

Np. przesłuchuję sobie kolejne płyty jakiegoś wykonawcy i tworzę playlistę tylko z utworów które mi się podobają.  Możliwości twórcze są nieograniczone , można nagrać sobie różnego rodzaju składanki np. hity lat 70'.  Jest to fajne, szybkie i praktyczne, dlatego myślę ,że streaming jest przydatny i może współistnieć z tradycyjnymi sposobami słuchania muzyki. 

• O.K. (0 pts) 1

Aby zobaczyć więcej treści proszę zarejestrować się.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając z tej witryny, wyrażasz zgodę na nasze Warunki użytkowania Regulamin Polityka prywatności.