xiomc Opublikowano 20 Kwietnia Opublikowano 20 Kwietnia Stara dobra Yamaha znalazła swojego nowego właściciela w związku z... chęcią zwiększenia ciężaru gatunkowego osprzętu do odtwarzania mojego ulubionego format czyli MiniDisc. Powodów kilka. Pod rozwagę brane były jeszcze 980QS - to z racji na wszystkomające bebechy. W szczególności NetMD. LP w żadnej z postaci u mnie zastosowania nigdy nie miało. No to może jeszcze JA30ES? Cena lasera OMG (o ile zdobędziesz). No i z tego co wiem, to jednak 20 ma nowszego ATRACa (4.5 vs R). Zapewne wiele nie wnosi ale jak można mieć to czemu nie. Parę miesięcy polowania i jeden z portali aukcyjnych wypluł licytację, którą udało się całkiem sensownie zakończyć. Kluczowe było, żeby sprzęt nie był jakoś przesadnie sponiewierany. Brak pilota, czego doświadczam, nie jest wielkim problemem (Logitech Harmony na ratunek). Mam jeszcze inne urządzenie SONY. To bywa czasem przekleństwem bo niestety jeden pilot steruje obydwoma na raz Egzemplarz przyszedł w stanie bdb-. Jedna ryska na górze - pewnie od czegoś co na tym stało. W teorii (patrz zdjęcia) urządzenie przepracowało kilkaset godzin odtwarzania - trochę mniej nagrywania. Wyświetlacz sugeruje jednak, że poprzedni użyszkodnik "trochę" jednak ze sprzętu korzystał. A liczniki są po to by je kasować. Trzymam się wersji, że to kwestia wymiany lasera jakiś czas temu. Zapasowy - swój, pewnie zamówię na tygodniach - tak by sobie poleżakował w ciemnej chłodnej szafie - tak na wszelki wypadek. Póki jest jeszcze dostępne. A propos przekleństwa pilota: podczas zabaw w naprzemienne przełączanie StandBy - 20ES zaczął terkotać. Po otwarciu obudowy okazuje się, że karetka głowicy jakby próbuje się przesunąć,, ale nie może. Co ciekawe to się dzieje przy wyłączonym (stand by) sprzęcie. Pomoc metodą Palcowa zadziałała. Przy okazji trochę nagich zdjęć zrobionych. W tym na dwóch z nich "co się dzieje, jak się REC wciśnie" - na zasadzie przed i po. Konkluzja smutna pt - kiedyś to były czasy. Teraz nie ma czasów. Znaczy się może są, ale nie w moim budżecie. To konkretne urządzenie, zdecydowanie jest dobrze wykonane. Nawet maskownica wysuwanej tacki na dysk nie jest z plastiku. A to już takie częste nie jest. Przykładowo DAT Sony'ego 59ES, który mieszka piętro niżej jest wykonany gorzej. 1
Wyróżniony komentarz xiomc Opublikowano 20 Kwietnia Autor Wyróżniony komentarz Opublikowano 20 Kwietnia
Admin sherlock Opublikowano 20 Kwietnia Admin Opublikowano 20 Kwietnia Widzę, że Kolega słucha słusznej muzyki U mnie to stały element w samochodowej zmieniarce. 1
Rekomendowane odpowiedzi
Opublikowane przez xiomc,
user manual / instrukcja użytkownika
Rekomendacja dodana przez sherlock
0 reakcji
Pokaż odpowiedź
service info / nota serwisowa
0 reakcji
Pokaż odpowiedź
service manual / instrukcja serwisowa
0 reakcji
Pokaż odpowiedź
Aby zobaczyć więcej treści proszę zarejestrować się.