G.Moderator bilcor Postat Mai 1, 2024 G.Moderator Postat Mai 1, 2024 Ni pies ni wydra, coś na kształt świdra. Na stronie https://www.audiovintage.fr znalazłem kilka foto wnętrza. To jakby TA-2550 z mechanizmem prawie dwuwałkowym, są dwa koła ale jeden wałek. Talerzyki z lusterkami od widocznej strony, nie wiem czy to nie jest jakiś DD. Zewnętrznie też jak 2550. Ktoś już takiego spotkał w realu?
Admin sherlock Postat Mai 1, 2024 Admin Postat Mai 1, 2024 2 godziny temu, bilcor napisał(a): z mechanizmem prawie dwuwałkowym, są dwa koła ale jeden wałek Tak jak w TA-2550 dual capstan, któremu pijany monter uciął jeden wałek Nie wiem co konstruktor miał na myśli, ale jest to bardzo dziwny zabieg. Pewnie droższy niźli zwykły mechanizm z jednym wałkiem, ale może szybszy w uruchomieniu produkcji skoro prawdopodobnie mechznizmu z jednym wałkiem nna stanie magazynu nie było.
G.Moderator bilcor Postat Mai 1, 2024 Autor G.Moderator Postat Mai 1, 2024 Jest teoria, ze wieksza masa bezwładna wpływa korzystnie na kołysanie. A miejsca na jedno wielkie koło nie ma. 42 minuty temu, sherlock napisał(a): Tak jak w TA-2550 dual capstan Chyba tam jest krótki pasek. Chyba, że o czymś nie wiem.
Postări Recomandate
Please register to see more content.
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum