Miron Opublikowano 24 Września Opublikowano 24 Września Witam forumowiczów. Zamierzam kupić kolejny magnetofon kasetowy i tu pojawia się pewien problem. Chcę kupić taki magnetofon, który będzie nagrywał tak taśmy żeby dobrze brzmiały na innych magnetofonach z Dolby lub bez niego. Mam tu na przykładzie yamache kx-690,która bardzo dobrze nagrywa i odtwarza u siebie , lecz słabo brzmi na innym sprzęcie (azymut głowicy jest poprawnie ustawiony). Zawsze brakuje góry szczególnie w dolby. Dla przykładu zwykły denon drs 610 nagrywa przecież bardzo przeciętnie i o dziwo dobrze brzmi na innych deckach nawet w dolby C. Jest góry tyle ule być powinno. Macie takie "uniwersalne" magnetofony? lub możecie się pochwalić swoimi doświadczeniami? Mam kilka modeli no oku i proszę mnie wyprowadzić z błędu jeżeli się mylę co do nich. 1.Sony tc-k 950/970/990 es 2.Sony tc-k 808/909 es 3.Pioneer ct-939 mkII/959/979 4.Pioneer ct-757/777 5.Teac V8030s/6030s 6.Akai gx 75/95 7.Jvc TD-V 662 Piszę oczywiście o deckach na moją kieszeń. Kolejność zupełnie przypadkowa
Camel Opublikowano 23 Października Opublikowano 23 Października Mam CT-979 z twojej listy.Prawidłowo ustawiony tor taśmy.Nagrania z Dolby są kompatybilne z moimi pozostałymi deckami ( Nakamichi, AKAI, NAD, Onkyo,Tandberg) i vice versa.
Rekomendowane odpowiedzi