Sari la conținut

Postări Recomandate

Postat

Witam forumowiczów. Zamierzam kupić kolejny magnetofon kasetowy i tu pojawia się pewien problem. Chcę kupić taki magnetofon, który  będzie nagrywał tak taśmy żeby dobrze brzmiały na innych magnetofonach z Dolby lub bez niego. Mam tu na przykładzie yamache kx-690,która bardzo dobrze nagrywa i odtwarza u siebie , lecz słabo brzmi na innym sprzęcie (azymut głowicy jest poprawnie ustawiony). Zawsze brakuje góry szczególnie w dolby. Dla przykładu zwykły denon drs 610 nagrywa przecież bardzo przeciętnie i o dziwo dobrze brzmi na innych deckach nawet w dolby C. Jest góry tyle ule być powinno. Macie takie "uniwersalne" magnetofony? lub możecie się pochwalić swoimi doświadczeniami?

Mam kilka modeli no oku i proszę mnie wyprowadzić z błędu jeżeli się mylę co do nich.

1.Sony tc-k 950/970/990 es

2.Sony tc-k 808/909 es

3.Pioneer ct-939 mkII/959/979

4.Pioneer ct-757/777

5.Teac V8030s/6030s

6.Akai gx 75/95

7.Jvc TD-V 662

Piszę oczywiście o deckach na moją kieszeń. Kolejność zupełnie przypadkowa

• 5 săptămâni mai târziu...
  • Răspunsuri 1
  • Creată
  • Ultimul Răspuns

Cele mai bune postere din acest subiect

• Miron

1

• Camel

1

Cele mai bune postere din acest subiect

Postat

Mam CT-979 z twojej listy.Prawidłowo ustawiony tor taśmy.Nagrania z Dolby są kompatybilne z moimi pozostałymi deckami ( Nakamichi, AKAI, NAD, Onkyo,Tandberg) i vice versa.

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

By using this site, you agree to our Termeni de Utilizare Ghidări Politică Intimitate.