staszek66 Opublikowano 5 Stycznia Opublikowano 5 Stycznia Akai GX-625 Skoro już jest temat AKAI GX 625 to podepnę swój dzisiejszy nabytek. Fajny stan, gra jak należy ale oczywiście będzie rozebrany do najmniejszej śrubki a nawet głębiej, bo rozwiercanie nitów w mikroprzełącznikach zapowiedział kolega Andrzej vel Krecik w lutym. Już się nie mogę doczekać fotorelacji z prac :). Tor przesuwu brudny i z odrobiną "rudej" , ale moim zdaniem bez widocznych śladów zużycia. To chyba dobrze rokuje. Ps. oryginalna pokrywa na stanie z plexi, to rzadkość w ponad 40 letnich magnetofonach szpulowych. 2
Admin sherlock Opublikowano 5 Stycznia Admin Opublikowano 5 Stycznia Poza "nalotem czasu" to po kołkach prowadzących nie widać by magnetofon przemielil setki kilometrów taśmy. Będzie Pan zadowolony ! 1
staszek66 Opublikowano 5 Stycznia Autor Opublikowano 5 Stycznia (edytowane) Dokładnie na to patrzyłem ( po podpowiedzi kol. Krecik'a ) , bo "szklane" głowice to musiałyby być chyba śrubokrętem czyszczone aby coś im się stało :). Ale masz rację Andrzeju, jeżeli te kołki nie są starte to i cała mechanika nie jest wytłuczona. Głowice nie ruszane, oryginalne luty na pinach też nastrajają optymistycznie. Plinta beż żadnej ryski tak jak i obudowa. Napisy jak nowe. Słucham teraz i nagrywam i już jestem zadowolony ;), ale będę bardziej po renowacji, bo faktycznie potencjometry wszystkie trzeszczą i nieco szumi w przerwach między utworami. No nie ma bata trzeba przejrzeć elektronikę i mechanikę, bo... to tak jakby ktoś kupił mercedesa z 1980 roku po 20 latach jazdy i tyleż samo stania. Wymienił tylko olej, paski i filtry, i.... chciał używać jak nowy na co dzień. No way. Ps. No tak jak go słucham i na niego patrzę, to czuję się jakbym się cofnął o 45 lat , do pierwszej klasy ogólniaka . Ciekawe uczucie i ciekawe jak ma się do tego teoria względności A. Einsteina . Edytowane 5 Stycznia przez staszek66
Rekomendowane odpowiedzi
Aby zobaczyć więcej treści proszę zarejestrować się.