Sari la conținut

Postări Recomandate

Postat

akai 625.jpg

Akai GX-625

Skoro już jest temat AKAI GX 625 to podepnę swój dzisiejszy nabytek.

Fajny stan, gra jak należy ale oczywiście będzie rozebrany do najmniejszej śrubki a nawet głębiej, bo rozwiercanie nitów w mikroprzełącznikach zapowiedział kolega Andrzej vel Krecik w lutym.

Już się nie mogę doczekać fotorelacji z prac :). 

Tor przesuwu brudny i z odrobiną "rudej" , ale moim zdaniem bez widocznych śladów zużycia. To chyba dobrze rokuje.

Ps.

oryginalna pokrywa na stanie z plexi, to rzadkość w ponad 40 letnich magnetofonach szpulowych.

Akai GX-625 Akai GX-625 heads

• +1 2
Postat (editat)

Dokładnie na to patrzyłem ( po podpowiedzi kol. Krecik'a ) , bo "szklane" głowice to musiałyby być chyba śrubokrętem czyszczone aby coś im się stało :).

Ale masz rację Andrzeju, jeżeli te kołki nie są starte to i cała mechanika nie jest wytłuczona. Głowice nie ruszane, oryginalne luty na pinach też nastrajają optymistycznie.

Plinta beż żadnej ryski tak jak i obudowa. Napisy jak nowe.

Słucham teraz i nagrywam i już jestem zadowolony ;), ale będę bardziej po renowacji, bo faktycznie potencjometry wszystkie trzeszczą i nieco szumi w przerwach między utworami.

No nie ma bata trzeba przejrzeć elektronikę i mechanikę, bo... to tak jakby ktoś kupił mercedesa z 1980 roku po 20 latach jazdy i tyleż samo stania. Wymienił tylko olej, paski i filtry, i.... chciał używać jak nowy na co dzień. No way.

Ps.

No tak jak go słucham i na niego patrzę, to czuję się jakbym się cofnął o 45 lat , do pierwszej klasy ogólniaka ;)  . Ciekawe uczucie i ciekawe jak ma się do tego teoria względności A. Einsteina :D.

Editat de staszek66

Please register to see more content.

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

By using this site, you agree to our Termeni de Utilizare Ghidări Politică Intimitate.