JaKub Postat Octombrie 28, 2017 Postat Octombrie 28, 2017 Są tematy dotyczące Polskich magnetofonów, więc niech będzie też temat kaset naszej produkcji :-) Swego czasu dość mocno na nie chorowałem (sentyment), więc trochę się ich nazbierało w różnych wersjach. Niektóre różniły się takimi szczegółami jak np. rodzaj papieru użytego do produkcji etykiety, śrubki, kolor rozbiegówki, tworzywo z którego została wykonana obudowa, rodzaj obudowy (gładka lub z "wzorkiem", którego było kilka rodzai); ale w końcu w czasach PRL'u wszystko produkowano z materiałów, które tylko były dostępne i z jakością też bywało różnie. 3
kefas Postat Octombrie 28, 2017 Postat Octombrie 28, 2017 Kiedyś stać mnie było tylko na takie taśmy i miałem je chyba wszystkie, ale tej ostatniej na pewno nie.
JaKub Postat Octombrie 28, 2017 Autor Postat Octombrie 28, 2017 Ta ostatnia to już późniejsze lata, jakoś wczesne 90-te, produkowali je po upadku fabryki. Jeśli się przyglądniesz, zauważysz duże podobieństwo z BASF'ami z końca lat 80. W zasadzie ta sama forma, szpulki, a sama taśma to prawdopodobnie BASF Chrome Extra II
Postări Recomandate
Please register to see more content.
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum