Sari la conținut

Onkyo DR-90

bilcor

Postări Recomandate

• G.Moderator
Postat

IMG_20250406_160951.jpg

Chciałem założyć nowy temat ale mam teraz wątpliwości. Kupiłem  ten amplituner dvd jako dodatek do małych kolumienek Tannoy'a M1, Mc. W sumie zapłaciłem tylko za głośniki a ten twór dostałem na dokładkę z adnotacją, że próbowano go naprawiać ale ktoś poległ.

Czyli żadna strata jakby co. No i chyba jest te jakby co. Ten model z 1999 roku dość szybko ustąpił mniejszym w wykonaniu slim oraz tym mikro z serii DR3xx, 5xx. Z zachowaniem pełnej funkcjonalności tego.

Po otwarciu widzę taśmy dvd luzem, niestety do wymiany. Nie mają wzmocnień i końcówki są mocno zmęczone. A każda z nich to kilkanaście złotych. To jeszcze można przeboleć.

IMG_20250406_124714.jpg

W środku jakiś odłamek laminatu luzem, dostaję się do płyty głównej i wzmacniacza. Częściowo mocowana na wkręty częściowo na słupkach ze spinkami.

IMG_20250406_124343.jpg IMG_20250406_124352.jpg IMG_20250406_124400.jpg

No to grubo, ktoś dał ciała. I zamiast powypinać to wyrwał. Oprócz tego w kilku miejscach zimne luty i przegrzane spoiwo.

IMG_20250406_124313.jpg IMG_20250406_124335.jpg

W dodatku w sekcji zasilacza rzeźnia nr5.

IMG_20250406_124421.jpg I nieudolna próba naprawy.

Nie będę jak @ Krecik  reanimował bo pomimo niezłej budy nakład pracy i wydatków na nowe elementy przekroczy wartość urządzenia i to wielokrotnie.

Zamiast druciarstwa może trafi się jakiś mniej zdezelowany. Części już będą. Duży trafo, enkoder,trochę moich ulubionych Tr "pre biased", hybrydy na stopniach mocy, czytnik dvd.

• Răspunsuri 1
  • Creată
  • Ultimul Răspuns

Cele mai bune postere din acest subiect

• sherlock

1

• bilcor

1

Zile populare

Cele mai bune postere din acest subiect

Imagini postate

• Admin
Postat

To "sztukowanie" ścieżek to istne "arcydzieło". Przy małej płytce to lepiej byłoby dorobić nową, z tym że dorobić trzeba by większość jeśli nie wszystkie płytki. Roboty cała masa. Tylko czy dorwie się inny egzemplarz?

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

By using this site, you agree to our Termeni de Utilizare Ghidări Politică Intimitate.