paroos Postat Aprilie 28, 2025 Postat Aprilie 28, 2025 Cześć Czy jest na forum ktoś, kto podjął by się naprawy nieswojego sprzętu? A może znacie jakieś nadal istniejące serwisy, w których dobrze zajmą się kilkudziesięcioletnim audio? Ja niestety nie znam się na tym w ogóle, więc nawet boję się go włączyć żeby czegoś nie uszkodzić. Polecicie jakieś miejsce? Nie mam tego dużo, może z 2 decki i dwa 'radia', kilka walkmanów. Ale jednak szkoda żeby stał i się niszczył. Przykładowo mam deck Aiwa Excelia XK-007. Z tego co wiem to fajny sprzęt, bardzo chciałbym go posłuchać. Widziałem na forum wątek o jego naprawach, ale nie śmiał bym prosić ich autorów, bo naprawy dla siebie to jednak co innego. Pozdrawiam Piotrek Bielsko-Biała
staszek66 Postat Aprilie 28, 2025 Postat Aprilie 28, 2025 Witaj Piotrze na forum, ja korzystam z pomocy kolegi z forum Andrzeja o nicku Krecik. On nie tylko naprawia, ale przede wszystkim odnawia oraz często poprawia "fabrykę". Poniżej relacja jego z naprawy mojego szpulaka Akai. Harman Kardon CD 491 już czeka w kolejce do niego . Jak poczytałem to ta Twoja Aiwa też zacna jest. Jeżeli zalezy Tobie aby pograła bez problemu ( i do tego dobrze ) ładnych pare lat, to napisz do Andrzeja: czy i za ile Tobie ją naprawi a raczej odnowi i skalibruje jak z fabryki. Ostrzegam, że Andrzej nie idzie na skróty i to co weźmie na warsztat to dokumentnie rozbierze i odnowi. Wiaże się to z pewną ilością roboczogodzin przy takim rozłożeniu decka na czesci i odnowieniu a w związku z tym z kosztami takiej naprawy. Dlatego uwazam, że sprzęty które sa topowe i stanowią pewną wartość ( z ekonomicznego punktu widzenia ) opłaca się tak odnawiać. Choc znam fanów unitry, którzy tak u niego odnawiali decki polskie. Pomijam magnetofon szpulowy koncert 2 ścieżkowy, specjalnie tuningowany i serwisowany dla Marka Bilińskiego !!! przez Andrzeja. Pomijam też sprawy sentymentów, które nie mają ceny , bo też mojego pierwszego decka stereo ZRK M7011 też tak odnowię u niego. Dobra koniec tych "zachwalań", poczytaj co Andrzej 'wyprawia" z moim Akai i ewentualnie napisz do niego. Zapytałeś, to napisałem kogo ja bym polecił .
Kowalski Postat Aprilie 29, 2025 Postat Aprilie 29, 2025 W dniu 28.04.2025 o 08:24, paroos napisał(a): A może znacie jakieś nadal istniejące serwisy, w których dobrze zajmą się kilkudziesięcioletnim audio Ja tu tylko sprzętam, gaszę światła itp, ale wiem, że lepiej trafić nie mogłeś z serwisem, zwłaszcza decków. Tutaj to jeden wielki serwis, tylko że ten prawdziwy. Serwisy można podzielić na profesjonalne serwisy dotykowe, serwisy wzrokowe, serwisy kurzowe i serwisy czuciowo-wyobrażeniowe - to 90% profesjonalnie serwisowanego sprzętu w ogłoszeniach. Mistrz Krecik pokazuje na czym polega serwis - to wyjątkowa rzadkość. To już nawet nie jest serwis, to stan umysłu. 1
Postări Recomandate
Please register to see more content.
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum