Dekalog Opublikowano 23 Maja Opublikowano 23 Maja Onkyo A-8430 Specyfikacja: Continuous output (with distortion factor) 8 Ω: 2x 60 watts <= 0.06 % 4 Ω: 2x 80 watts Total harmonic distortion: 0.06% Damping factor: 40 (at 8 Ω) Frequency response: 15 - 30,000 Hz ± 1 dB Signal-to-noise ratio Phono MM: 83 dB (IHF A), 5 mV input Signal-to-noise ratio CD & tape: 95 dB (IHF A) Stereo channel separation: Tone control: Bass: ± 10 dB at 100 Hz Treble: ± 10 dB at 10 kHz Loudness: yes (+ 7 dB at 70 Hz, + 5 dB at 10 kHz Za niewielkie pieniądze wpadł mi w ręce ten wzmacniacz i powiem szczerze nie rozczarowałem się. Naprawdę dobrze brzmi i dziwię się tak słabym opiniom znalezionym w sieci. Chociaż jedna opinia się potwierdza - zdecydowanie lepiej pracuje przy zwiększonej głośności. Dopiero wtedy słychać pełnię dźwięku. Wzmacniacz prosty w budowie i obsłudze. Można podłączyć gramofon z wkładką magnetoelektryczną albo elektromagnetyczną. Umożliwia to przycisk na płycie czołowej. Niestety w tym egzemplarzu upływ czasu zrobił swoje i lekko buczy transformator sieciowy. Regulacja barwy dźwięku jest w szerokim zakresie i jeszcze można ją rozwinąć przyciskami bass/sel tone i loudness dopasowując do swoich upodobań. Wzmacniacz będzie pracował z tunerem Onkyo T4450 i magnetofonem Onkyo TA2350. 1
Kowalski Opublikowano 23 Maja Opublikowano 23 Maja No to szykuj schemat z naniesionymi napięciami np. transformatora. Moze to pomóc też innym w nauce. Jest tu wielu mistrzów, którzy mogą pomóc w diagnozie, chyba że już wszystko jest jasne. Podzielam kolegi opinie o niższych sprzętach Onkyo, grają naprawdę przyzwoicie wcale nie gorzej od Integry.
Dekalog Opublikowano 25 Maja Autor Opublikowano 25 Maja Na chwilę obecną wzmacniacz leży na warsztacie i czeka na mój dobry nastrój Podpowiedzi mistrzów zawsze są dobrze widziane.
Rekomendowane odpowiedzi
Opublikowane przez Dekalog,
schematic / schemat
Rekomendacja dodana przez sherlock
0 reakcji
Pokaż odpowiedź
Aby zobaczyć więcej treści proszę zarejestrować się.