Sari la conținut

Postări Recomandate

Postat

IMG_6541.jpg

Onkyo A-8430

Specyfikacja:

• Continuous output (with distortion factor)
  • 8 Ω:  2x 60 watts <= 0.06 %
  • 4 Ω: 2x 80 watts
  • Total harmonic distortion: 0.06%
  • Damping factor: 40 (at 8 Ω)
  • Frequency response: 15 - 30,000 Hz ± 1 dB
  • Signal-to-noise ratio Phono MM: 83 dB (IHF A), 5 mV input
  • Signal-to-noise ratio CD & tape: 95 dB (IHF A)
  • Stereo channel separation:
  • Tone control:

Bass: ± 10 dB at 100 Hz

Treble: ± 10 dB at 10 kHz

• Loudness: yes (+ 7 dB at 70 Hz, + 5 dB at 10 kHz 

Za niewielkie pieniądze wpadł mi w ręce ten wzmacniacz i powiem szczerze nie rozczarowałem się. Naprawdę dobrze brzmi i dziwię się tak słabym opiniom znalezionym w sieci. Chociaż jedna opinia się potwierdza - zdecydowanie lepiej pracuje przy zwiększonej głośności. Dopiero wtedy słychać pełnię dźwięku. Wzmacniacz prosty w budowie i obsłudze. Można podłączyć gramofon z wkładką magnetoelektryczną albo elektromagnetyczną. Umożliwia to przycisk na płycie czołowej. Niestety w tym egzemplarzu upływ czasu zrobił swoje i lekko buczy transformator sieciowy. Regulacja barwy dźwięku jest w szerokim zakresie i jeszcze można ją rozwinąć przyciskami bass/sel tone i loudness dopasowując do swoich upodobań. Wzmacniacz będzie pracował z tunerem Onkyo T4450 i magnetofonem Onkyo TA2350.

IMG_6539.jpg IMG_6540.jpg IMG_6542.jpg IMG_6543.jpg

• Super (+1 pts) 1
Postat

No to szykuj schemat z naniesionymi napięciami np. transformatora. Moze to pomóc też innym w nauce. Jest tu wielu mistrzów, którzy mogą pomóc w diagnozie, chyba że już wszystko jest jasne.

Podzielam kolegi opinie o niższych sprzętach Onkyo, grają naprawdę przyzwoicie wcale nie gorzej od Integry.

Postat

Na chwilę obecną wzmacniacz leży na warsztacie i czeka na mój dobry nastrój 🙂 Podpowiedzi mistrzów zawsze są dobrze widziane. 

Please register to see more content.

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

By using this site, you agree to our Termeni de Utilizare Ghidări Politică Intimitate.