Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

IMG_20250524_085114.jpg

Technics SL-MA1

Hallo, jestem nowicjuszem na tym Forum. Co prawda czytałem już bardzo dużo interesujących postów tutaj, ale dopiero teraz zebrałem się na własny. Jestem fanem Technics od ponad 35 lat, bo wtedy zakupiłem moje klocki. Teraz uzupełniłem zestaw o gramofon SL-MA1. Poprzednio miałem SL-D30 ( jest w Allegro lokalnie, ) ale zapragnąłem czegoś wyższej klasy. Kupiłem go w Bremen i odebrałem osobiście podczas ostatniej wizyty w Hamburgu ( mieszkałem tam 35 lat). Teraz, jako rencista mogę słuchać muzyki tak długo i głośno jak mam ochotę.

Mam SL-MA1 i teraz zaczynają się schody. Gramofon funkcjonuje bardzo dobrze, ale czytając forum o gramofonach dostałem apetytu na spróbowanie doprowadzenia do perfekcji tego systemu. Nie wiem jak długo w użytku jest ta oryginalna igła Technics P33. Chciałbym od tego zacząć i zmienić ja na nowa. Czy ktoś może mi doradzić dobry zamiennik, ( bo chyba oryginału już nie dostane nowego)?

IMG_20250524_085057.jpg IMG_20250524_085210.jpg IMG_20250524_085342.jpg

• +1 1
  • Odpowiedzi 1
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• sherlock

1

• Mirek1958

1

Popularne dni

• Admin
Opublikowano
8 godzin temu, Mirek1958 napisał(a):

Jestem fanem Technics od ponad 35 lat, bo wtedy zakupiłem moje klocki.

Ja fanem tej marki nie jestem. Mam wszakże kilka (nie więcej jak 10) dcecków , ale gramofony tej firmy to jest coś co bardzo doceniam. BTW witaj na forum .