MarcinL Postat Octombrie 30, 2017 Postat Octombrie 30, 2017 Składam powoli Pioneera CT S330. Taki prosty, fajny kupiłem żeby zapoznać się z budową i podstawowymi pracami na kaseciakach. No i mam dylemat. Czy silnik napędu powinien się nagrzewać. Po kilku minutach pracy robi się ciepły. Nie jest to temperatura do smażenia jajecznicy ale jest dość nagrzany. Czy tak powinno być ??? (Teoretycznie występuje tam tarcie no i sam przepływ prądu też generuje ciepło).
Admin sherlock Postat Octombrie 30, 2017 Admin Postat Octombrie 30, 2017 Dwie przyczyny nagrzewania się silnika przychodzą mi na myśl: -zacieranie się łożysk -duże opory tzn. zbytnie obciążenie silnika przez mechanizm
MarcinL Postat Octombrie 30, 2017 Autor Postat Octombrie 30, 2017 Dwie przyczyny nagrzewania się silnika przychodzą mi na myśl: -zacieranie się łożysk -duże opory tzn. zbytnie obciążenie silnika przez mechanizm Chyba muszę sprawdzić łożysko a jak to nie pomoże to ponownie wyczyścić i przesmarować. Tylko w mechanizmie wszystko jest plastikowe. Przesmarowałem smarem silikonowym w sprayu. powinno śmigać ale widać trzeba poprzestać na oleju do maszyn do szycia.
Postări Recomandate
Please register to see more content.
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum